Картопля тушкований з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Картопля тушкована з м'ясом - популярне в Росії блюдо. Воно - ситне і зігріваючий. Найчастіше для приготування картоплі з м'ясом використовується свинина (лопатка). Додати зелений і готові до спе!
Основними інгредієнтами цієї страви є м'ясо і картоплю. Рецепт - дуже простий, багато часу на приготування картоплі тушкованої з м'ясом не йде, все виходить дуже ситно і смачно.
- Свинина - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 1 кілограм
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист мелений - За смаком
- Вода - 1 1/2 склянки
- Петрушка або кріп свіжий - За смаком
1. М'ясо наріжте кубиками і просушіть паперовим рушником (щоб воно не тушкувалось, а обсмажити). Моркву очистіть і натріть на тертці, цибулю наріжте невеликими кубиками. У сковороді нагрійте пару ложок рослинного масла і обсмажте м'ясо до золотисто-коричневої скоринки. У процесі смаження посоліть і поперчіть. Періодично помішуйте.
2. Обсмажене м'ясо викладіть на тарілку, в сковороду додайте ще трохи олії (можна, можливо - вершкового) і обсмажте помішуючи, цибуля до м'якості. Потім туди ж додайте моркву і смажте ще 3-4 хвилини.
3. Картоплю почистіть і наріжте шматочками. До цибулі та моркви викладіть м'ясо, додайте лавровий лист. Перемішайте. Якщо бажаєте, можна додати і інші спеції: часник, чебрець, томатну пасту.
4. Картоплю викладіть на м'ясо з морквою. Чи не перемішуйте! Нехай картопля готується зверху на пару. Додайте воду так, щоб вона покривала картоплю до середини. Доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь до середнього і тушьте блюдо під кришкою протягом 25-30 хвилин.
5. Готову картоплю тушкований з м'ясом прикрасьте подрібненою зеленню - петрушкою або кропом. Смачного!