Картопля, тушкований з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите страви з картоплі, але хочеться спробувати що-небудь оригінальне - цей рецепт для вас! Оригінальний присмак чорносливу змусить вас по-новому поглянути на звичне раніше блюдо.
Процес приготування картоплі, тушкованого з чорносливом, займає досить мало часу. Щоб блюдо вийшло красивим і ніжним, головне - це не заважати його, а саме гасити, викладене шарами, і не "турбувати" під час приготування.
- Картопля - 5-6 штук (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Чорнослив - 10-12 штук
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
Картопля для цієї страви краще використовувати не сильно крохмалистості, тоді він не розвариться і залишиться красивими шматочками.
Для приготування страви почистіть овочі. Картоплю порізати соломкою середнього розміру, цибуля - тонкими півкільцями.
Для приготування страви почистіть овочі. Картоплю порізати соломкою середнього розміру, цибуля - тонкими півкільцями.
Чорнослив промийте і злегка підсушіть, промокнув серветкою.
На дно глибокої сковороди або сотейника викладіть шарами інгредієнти: спочатку картоплю, потім цибулю, і його - кілька штучок чорносливу.
Між шарами додавайте сіль, перець і лавровий лист за смаком. Повторюйте шари, поки всі складові не закінчаться.
На дно глибокої сковороди або сотейника викладіть шарами інгредієнти: спочатку картоплю, потім цибулю, і його - кілька штучок чорносливу.
Між шарами додавайте сіль, перець і лавровий лист за смаком. Повторюйте шари, поки всі складові не закінчаться.
Викладені шарами продукти залийте гарячою водою десь на 5/6, додайте рослинне масло, накрийте кришкою і на повільному вогні тушкуйте 20-25 хвилин.
Після цього страва готова, його можна викладати на тарілки для подачі на стіл, прикрасивши зеленню, додавши за смаком сметану або майонез. Смачного!
Після цього страва готова, його можна викладати на тарілки для подачі на стіл, прикрасивши зеленню, додавши за смаком сметану або майонез. Смачного!