Рецепт Картопля, тушкований з чорносливом фото

Картопля, тушкований з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Картопля , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3
Час приготування: 50 хв.

Якщо ви любите страви з картоплі, але хочеться спробувати що-небудь оригінальне - цей рецепт для вас! Оригінальний присмак чорносливу змусить вас по-новому поглянути на звичне раніше блюдо.

Опис приготування:

Процес приготування картоплі, тушкованого з чорносливом, займає досить мало часу. Щоб блюдо вийшло красивим і ніжним, головне - це не заважати його, а саме гасити, викладене шарами, і не"турбувати" під час приготування.


  • Картопля - 5-6 штук (середнього розміру)
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Чорнослив - 10-12 штук
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Лавровий лист - За смаком
картопля, тушкований з чорносливом - фото крок 1
Картопля для цієї страви краще використовувати не сильно крохмалистості, тоді він не розвариться і залишиться красивими шматочками.
Для приготування страви почистіть овочі. Картоплю порізати соломкою середнього розміру, цибуля - тонкими півкільцями.
картопля, тушкований з чорносливом - фото крок 2
Чорнослив промийте і злегка підсушіть, промокнув серветкою.
На дно глибокої сковороди або сотейника викладіть шарами інгредієнти: спочатку картоплю, потім цибулю, і його - кілька штучок чорносливу.
Між шарами додавайте сіль, перець і лавровий лист за смаком. Повторюйте шари, поки всі складові не закінчаться.
картопля, тушкований з чорносливом - фото крок 3
Викладені шарами продукти залийте гарячою водою десь на 5/6, додайте рослинне масло, накрийте кришкою і на повільному вогні тушкуйте 20-25 хвилин.
Після цього страва готова, його можна викладати на тарілки для подачі на стіл, прикрасивши зеленню, додавши за смаком сметану або майонез. Смачного!

Схожі рецепти