Рецепт Кролик тушкований з чорносливом фото

Кролик тушкований з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

М'ясо кролика вважається одним з найбільш дієтичних, незважаючи на те, що воно досить жирне. Щоб надати м'ясу пікантності, спробуйте загасити його з чорносливом. Аромат буде просто незабутній!

Опис приготування:

Якщо вам хочеться дізнатися, як приготувати кролика, тушкованого з чорносливом, то в цьому рецепті ви знайдете все, що для цього необхідно. Вибирайте тільки свіже м'ясо і якісні продукти, і тоді ваше блюдо буде корисним і неймовірно смачним. Поєднання ніжного кролика і пікантного чорносливу нікого не залишить байдужим.

  • Кролик - 1 штука
  • Цибулина - 4 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Корінь селери - 1 штука
  • Зубчик часнику - 2 штуки
  • Чорнослив - 200 грам
  • Сухе червоне вино - 500 мілілітрів
  • Морська сіль, чорний мелений перець, лавровий лист, спеції - За смаком
кролик тушкований з чорносливом - фото крок 1
Обробити тушку кролика сокиркою. Великі частини розрубати, а нутрощі вийміть. Добре промийте м'ясо, обсушити його і покладіть в миску. Натріть кроля спеціями, налийте в миску вина. Додайте чорнослив і нарізану цибулю. Добре пам'ятаєте всі інгредієнти руками, перемішайте. Поставте кроля в мисці, накривши кришкою, маринуватися в холодильник на добу.
кролик тушкований з чорносливом - фото крок 2
Вийміть м'ясо з холодильника, злийте з миски вино. Відберіть шматки кроля від кілець цибулі і чорносливу.
кролик тушкований з чорносливом - фото крок 3
Розігрійте олію в сковороді з товстим дном, обсмажте на ньому кроля з усіх боків до золотистої скоринки. Це можна зробити і на вершковому маслі, але тоді великий ризик того, що кролик підгорить. Часник подрібніть будь-яким способом, корінь селери і моркву натріть на тертці. Пасеруйте овочі в рослинному маслі кілька хвилин.
кролик тушкований з чорносливом - фото крок 4
Тепер складіть у велику каструлю всі інгредієнти шарами. Викладіть зверху чорнослив. Залийте вином, яке залишилося від маринаду. Приправте будь-якими спеціями на свій розсуд, або просто додайте сіль, перець і лавровий лист. Гасіть кроля під закритою кришкою на маленькому вогні до готовності близько години.

Схожі рецепти