Картопля тушкована з грибами і сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Просте, ситне і смачне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Для приготування підійдуть і свіжі, і заморожені гриби. Обов'язково спробуйте, можливо, блюдо може стати одним з улюблених!
Дуже просте, але смачне і ситне блюдо, яке дуже легко приготувати на обід або вечерю. Цей процес під силу початківцям кулінарам. На основі цього простого рецепту ви зможете готувати страву на свій смак, додаючи і інші овочі: морква, болгарський перець, кабачок. З різними грибами це блюдо буде мати різний смак і аромат. Ну ось, я розповів і показав, як приготувати картоплю тушковану з грибами і сметаною. Готуйте і насолоджуйтеся результатом.
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби - 400-500 грам (будь-які лісові, або печериці, або гливи)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків (по бажанню)
- Крем - 100-150 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухі ароматні трави - 2-3 Щепоток (сухий кріп, петрушка, базилік, прованські трави - на ваш смак)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Чистим картошку, нарізаємо її на досить великі шматочки - можна кубики, можна брусочки. Викладаємо картоплю в каструлю і заливаємо водою, щоб вона злегка покрила картоплю. Ставимо варити до напівготовності, додамо пів чайної ложки солі, коли картопля закипить.
Гриби миємо, нарізаємо і разом з дрібно нарізаною цибулею відправляємо на сковороду з рослинним маслом обсмажувати.
Додамо до обсмаженою грибам спеції, подрібнений часник і дрібку солі, перемішаємо і обсмажити ще хвилини 2-3. Гриби можна обсмажити до скоринки, а можна тільки до випаровування зайвої рідини, вирішувати вам.
Викладаємо обсмажені гриби до напівготової картоплі. Перемішуємо.
Додаємо сметану і тушкуємо на маленькому вогні до готовності картоплі. Пробуємо на смак, при необхідності досолюємо.