Картопля з грибами зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Насолоджуйтесь смачним рецептом, як приготувати картоплю з грибами зі сметаною, що робиться з доступних і недорогих продуктів. Таке блюдо можна подати на обід або на вечерю. Смачно, ситно і просто.
З простих інгредієнтів виходить смачне і поживне блюдо, що відмінно підходить для ситного сімейної вечері. Картопля попередньо відварюю, а гриби обсмажую з цибулею, потім укладаю все шарами і запікаю зі сметаною і сиром. Подавайте блюдо трохи остиглим.
- Картопля - 6 штук
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 340 грам
- Сир - 200 грам
- Соняшникова олія - За смаком
- Крем - 1, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Кріп - За смаком
1. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте його дрібними кубиками, потім очистіть гриби і наріжте їх пластинками. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, потім обсмажте цибулю і додайте гриби.
2. Вимийте картоплю і помістіть в холодну воду, потім відваріть до готовності і остудіть, очистіть від шкірки і наріжте кружальцями завтовшки 1 сантиметр.
3. Підготуйте форму для запікання, натріть на крупній тертці сир, сметану змішайте з подрібненим часником.
4. Покладіть першим шаром відварну картоплю, посоліть і поперчіть його, поверх покладіть обсмажені гриби з цибулею.
5. Викладіть на гриби трохи сметани і посипте тертим сиром.
6. Потім знову покладіть картоплю, додайте сіль і трохи чорного меленого перцю.
7. Поверх картоплі викладіть гриби з цибулею, потім - сметана і сир. Заповнюйте форму, поки у вас є всі інгредієнти.
8. Запікайте в розігрітій до 180-200 градусів духовці близько півгодини, може трохи більше.
9. Викладіть трохи картоплі на тарілку і прикрасьте дрібно посічений кропом. Смачного!