Тушкована картопля з грибами та сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Картопля і гриби - це завжди ситно і смачно. Скромна, але дуже смачна страва, зі сметаною воно виходить дуже соковитим і ніжним - обов'язково приготуйте таку страву до домашнього обіду або вечері.
Картопля з грибами - безпрограшний варіант для смачного і ситної вечері, а зі сметаною блюдо виходить більш соковитим. Я не відкрию Америку, розповівши, як приготувати тушковану картоплю з грибами і сметаною, але у кожного свій рецепт. Я обсмажую гриби на вершковому маслі, а не на рослинному. І обсмажую лише злегка, не до стану сухариків. Хтось обсмажує картопля, перед тим як гасити, ну і ще є багато різних нюансів. Мій варіант - найпростіший і для мене найсмачніший:)
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Білі гриби - 0, 5 кілограма (можна інші)
- Крем - 200-300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
Очистимо гриби від бруду і наріжемо великими шматками.
На розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло, відправляємо туди гриби і трохи обсмажуємо.
Очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками або брусочками.
Відправляємо картоплю на сковороду до грибів і тушкуємо хвилин 10-15. Можна накрити кришкою.
Солимо, додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо до готовності - це приблизно хвилин 15-20. Прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл.