Картопля, фарширована грибами, в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Таке просте на перший погляд поєднання в цьому рецепті перетворюється в дивовижне вишукану страву, яке вразить вам своїм відмінним смаком, приємним видом і чудовим ароматом.
Цей простий рецепт приготування картоплі, фаршированої грибами, в духовці дозволив мені по-новому поглянути на звичні продукти, адже раніше я їх ніколи таким образ не готувала. Адже всього і треба то було, що нафарширувати картоплю грибочками і запекти його в ароматному соусі - все легко і просто. Так що якщо і вам цей рецепт приготування картоплі, фаршированої грибами, в духовці теж в новинку, обов'язково спробуйте приготувати таку страву, ви не пошкодуєте про витрачений на нього часу.
- Картопля - 15 штук (невеликі бульби)
- Печериці - 300-400 грам
- Luk-salotų - 3 штуки
- Морква - 1 штука (велика)
- Часник - 6-8 зубчиків
- Помідори подрібнений - 500-560 грам
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки
- Сіль - - За смаком
Для цієї страви краще всього використовувати молода картопля невеликого розміру. Ретельно промиваємо його під проточною водою і розрізаємо кожну картоплину навпіл, акуратно за допомогою ложки витягаємо з картоплі серцевину.
Тепер ми розігріваємо в сотейнику оливкову олію (одну ложку) і обсмажуємо на ньому нарізані дрібно печериці. Коли гриби будуть наполовину готові, додаємо до них 4 зубчики подрібненого часнику, мелений чорний перець і сіль за смак, перемішуємо все і смажимо гриби майже до готовності, в кінці додаємо нарізану петрушку і ще пару хвилин Томім гриби на повільному вогні, перекладаємо їх в мисочку. Коли грибна начинка охолоне, начиняє їй половинки картоплі.
В сотейник, де смажили гриби, додаємо ще ложечку масла і викладаємо в сотейник подрібнену цибулю-шалот, а також залишився подрібнений часник, смажимо все 6-7 хвилин на середньому вогні до золотистого кольору. Після цього додаємо дві ложки томатної пасти і терту моркву, тушкуємо все, помішуючи, 6-7 хвилин. Потім викладаємо в сотейник подрібнені помідори (без шкірки), через 3 хвилини додаємо паприку, корицю кмин і сіль за смаком, тримаємо соус на вогні ще 5-7 хвилин. Коли він буде готовий, викладаємо в соус нафарширований картопля начинкою догори, бажано, щоб картопля не потопав у соусі.
Накриваємо сотейник кришкою і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Після закінчення часу кришку піднімаємо і ще 10-15 хвилин готуємо картопля без неї, після чого блюдо можна подавати до столу, посипаємо його залишилася петрушкою. Приємного всім апетиту!