Каравайци
(покроковий рецепт з фото)
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл, На сніданок, Десерт, Полудень, Масляна, Тріада
Каравайцамі переважно в Рязанській області називають тонкі, прозорі млинці на молоці. Дуже смачні і ніжні! Рецепти у господинь трохи різняться, але поділюся з вами одним з них.
Рязанські бабусі свого часу настільки майстерно смажили млинці, що встигали це робити на 3-4 сковородах і тільки з одного боку. Такі тонкі були млинці, що не було необхідності смажити з двох сторін. Уявляєте? Але зараз цього практично ніхто не повторить. А тепер розповім вам докладно, як приготувати каравайци.
- Борошно пшеничне - 175 грам (склянка 250 мл з гіркою)
- Куряче яйце - 3 штуки
- Молоко - 0, 5 L
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (і додатково для змазування сковороди)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (неповна)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Борошно просійте.
Яйця збийте віночком з цукром і сіллю.
Молоко підігрійте до теплого. Додайте в яєчну масу 1/3 молока. Розмішайте.
Потім введіть в отриману масу всю просіяне борошно.
Влийте ще 1/3 молока. Розмішайте. Останню частину молока доведіть до кипіння і тонкою цівкою влийте в тісто.
В останню чергу додайте рослинне масло і розмішайте. Testo майже!
Смажте каравайци на улюбленій сковороді, яку використовуєте для цих цілей. Перед кожним млинцем трохи змащуйте сковороду рослинною олією. На сковороду 20-22 см мені досить половини ополоника.
Тісто досить рідке, каравайци відлітають один за одним і виходять тоненькими.
Смажте з двох сторін, буквально півхвилини "прихоплюйте" з другої сторони.
А якщо у вас ніяк не вдаються дірочки і ажур, розповім один простий секретик. Сковороду перед новим млинчиком змащуйте рослинним маслом прямо на плиті і давайте маслу нагрітися 5-7 секунд. Потім наливайте тісто з ополоника. Розпечені крапельки масла і прохолодне тісто, відразу ж дають гарний малюнок і дірочки.
Подавайте каравайци з медом, варенням, згущеним молоком, сметанкою або ягідним соусом!
А можна і начинити. Якщо начинка буде не солодким, то в тісто досить додати 1 ст.Л. Цукру.
Смачного!