Рецепт Капустяний пиріг на швидку руку фото

Капустяний пиріг на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Випічка, Пироги

Якщо ви думаєте, що пироги - це довго і клопітно, то ви глибоко помиляєтеся! З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати капустяний пиріг на швидку руку, і порадувати рідних і близьких ароматною свіжою випічкою без зайвих проблем.

Такий пиріг можна готувати не тільки з молодою капустою, але і з торішньої - правда, в цьому випадку її доведеться нашаткувати подрібніше і обдати окропом. При бажанні в начинку можна додати обсмажену цибулю, морква, гриби, бекон - в загальному, то, що ви любите в поєднанні з капустою. Мені ж найбільше подобається начинка зі свіжої молодої капустки, заправленої розтопленим вершковим маслом і зеленню - смак виходить просто приголомшливий!

Отже, готуємо начинку - якщо ви будете слідувати моєму улюбленому методу, то просто наріжте молоду капусту, перетріть її з сіллю, додайте дрібно нарізану зелень, полийте розтопленим вершковим маслом і добре перемішайте.

Збийте яйця з сіллю і цукром.

Додайте кефір, розпушувач і борошно, ретельно перемішайте. Має вийти досить густе, на все-таки «плинне» тісто.

У жароміцних форму викладіть капусту - змащувати не треба, тому що начинка вже з маслом.

Вилийте зверху тісто, розрівняйте ложкою або лопаткою.

Поставте форму в розігріту до 180С духовку на 30-40 хвилин.

Готовий пиріг переверніть на тарілку або блюдо. Дайте йому трохи охолонути і подавайте до столу!


  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Сіль - 1 Чайна ложка(Половина для начинки, інша - для тіста)
  • Вершкове масло - 100 грам (для начинки)
  • Зелень кропу, петрушки - 50 грам (для начинки)
  • Яйця курячі - 2 штуки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Борошно - 3/4 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
Такий пиріг можна готувати не тільки з молодою капустою, але і з торішньої - правда, в цьому випадку її доведеться нашаткувати подрібніше і обдати окропом. При бажанні в начинку можна додати обсмажену цибулю, морква, гриби, бекон - в загальному, то, що ви любите в поєднанні з капустою. Мені ж найбільше подобається начинка зі свіжої молодої капустки, заправленої розтопленим вершковим маслом і зеленню - смак виходить просто приголомшливий!

Отже, готуємо начинку - якщо ви будете слідувати моєму улюбленому методу, то просто наріжте молоду капусту, перетріть її з сіллю, додайте дрібно нарізану зелень, полийте розтопленим вершковим маслом і добре перемішайте.

Збийте яйця з сіллю і цукром.

Додайте кефір, розпушувач і борошно, ретельно перемішайте. Має вийти досить густе, на все-таки «плинне» тісто.

У жароміцних форму викладіть капусту - змащувати не треба, тому що начинка вже з маслом.

Вилийте зверху тісто, розрівняйте ложкою або лопаткою.

Поставте форму в розігріту до 180С духовку на 30-40 хвилин.

Готовий пиріг переверніть на тарілку або блюдо. Дайте йому трохи охолонути і подавайте до столу!

Схожі рецепти