Швидкий апельсиновий пиріг на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, мало хто з нас хоч раз в житті пробували пиріг з апельсином. Я спробувала і була настільки вражена, що сьогодні ділюся рецептом з вами. Він вартий того, приготуйте до свята.
Ось з чим-чим, але з апельсином я раніше пироги не пекла і навіть не думала, що це можна робити. Але напередодні Нового року так захотілося зануритися в атмосферу свята, що я вирішила порадувати себе такою вкусняшки. Скажу відразу: в атмосферу свята я поринула, а потім довго насолоджувалася чаюванням з смачним і ароматним пирогом. Так що пропоную і вам рецепт, як приготувати швидкий апельсиновий пиріг на швидку руку.
- Кефір - 200 грам
- Цукор - 120 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
- Апельсин - 1 штука
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Борошно я заздалегідь просіяла, щоб не тільки прибрати можливі грудочки, але і наситити її киснем, в результаті чого випічка вийде ще більш пишною.
У кефір всипте соду, погашену оцтом. Розмішайте і залиште на кілька хвилин. Потім додайте яйця і цукор, перемішайте.
Всипати борошно невеликими порціями, вмішуючи її в тісто. Так поступово додайте все борошно. По густоті тісто повинно вийти, як biskvitnoe.
Апельсин очистіть і поріжте на невеликі шматочки.
У форму для випікання (у мене форма діаметром 23 см.) вилийте половину тесту і викладіть шматочки апельсина.
Зверху вилийте решту тіста.
Випікайте пиріг у духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Випікайте до сухої скіпки. Готовий пиріг присипте цукровою пудрою, прикрасьте тертої апельсинової цедрою.
Приємного чаювання!