Лимонний пиріг на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 35 хв.
Хочу вам розповісти, як приготувати лимонний пиріг на швидку руку. Це як раз той випадок, коли кулінарний експеримент входить в історію - Усе, хто спробує, просять рецепт і дивуються його простоті!
Опис приготування:
Як ви побачите, приготування лимонного пирога на швидку руку настільки просто, що пиріг тут же хочеться приготувати навіть тим, хто зазвичай випічки побоюється, аж надто вона багато зусиль, мовляв, вимагає. З таким же простим рецептом лимонного пирога на швидку руку - ніяких труднощів!
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 4 штуки
- Лимон - 3 штуки(1 - для глазурі, два - для тіста)
- Ванілін - 10 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. Вершкове масло залишимо при кімнатній температурі трохи розм'якшиться, міксером збити з цукром. Окремо збиваємо яйця до утворення піни, вливаємо до масляного крему. Сюди ж розпушувач, борошно, ванілін, 2 подрібнених лимона. Перемішати і залишити постояти.
2. Тим часом розігріваємо духовку до 180, деко змащуємо маслом і застилає пергаментним папером. Папір теж краще змастити. Тісто виливаємо і розрівнюємо. Випікати 20 хвилин.
3. А з останків лимона тим часом виживаємо сік, додамо цукрову пудру і збиваємо до тих пір, поки маса не стане білою і тягучою.
4. Заливаємо поверх коржа і знову помістимо в духовку на пару хвилин, щоб верхній шар схопився.