Лимонний пиріг на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати лимонний пиріг на швидку руку. Це як раз той випадок, коли кулінарний експеримент входить в історію - Усе, хто спробує, просять рецепт і дивуються його простоті!
Як ви побачите, приготування лимонного пирога на швидку руку настільки просто, що пиріг тут же хочеться приготувати навіть тим, хто зазвичай випічки побоюється, аж надто вона багато зусиль, мовляв, вимагає. З таким же простим рецептом лимонного пирога на швидку руку - ніяких труднощів!
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 4 штуки
- Лимон - 3 штуки(1 - для глазурі, два - для тіста)
- Ванілін - 10 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. Вершкове масло залишимо при кімнатній температурі трохи розм'якшиться, міксером збити з цукром. Окремо збиваємо яйця до утворення піни, вливаємо до масляного крему. Сюди ж розпушувач, борошно, ванілін, 2 подрібнених лимона. Перемішати і залишити постояти.
2. Тим часом розігріваємо духовку до 180, деко змащуємо маслом і застилає пергаментним папером. Папір теж краще змастити. Тісто виливаємо і розрівнюємо. Випікати 20 хвилин.
3. А з останків лимона тим часом виживаємо сік, додамо цукрову пудру і збиваємо до тих пір, поки маса не стане білою і тягучою.
4. Заливаємо поверх коржа і знову помістимо в духовку на пару хвилин, щоб верхній шар схопився.