Капустяний маннік
(покроковий рецепт з фото)
Хочете рецепт чогось незвичайного? Тоді ви потрапили за адресою, капустяний маннік, це саме те, що ви шукали! Якщо ви ще не знаєте що це і як його готувати, тоді швидше читайте рецепт і пробуйте!
Такого страви ви ще не пробували! Неймовірний капустяний маннік! Капустяний маннік це не тільки чудовий гарнір, але і основне блюдо, яке сподобається всьому сімейству. Готуємо швидко, просто і смачно! рецепт простий, ви без зусиль зможете приготувати цю страву.
- Капуста - 600 грам (білокачанна)
- Манька - 60 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сир - 80 грам
- Крем - 120 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
1. Ось такий простий набір інгредієнтів нам буде потрібно для приготування манника з капусти.
2. Ріпчасту цибулю почистити і порізати півкільцями.
3. І відправити його в сотейник або глибоку каструлю обсмажувати з невеликою частиною вершкового масла.
4. Поки обсмажується цибуля, шаткуємо капусту.
5. Додаємо капусту до цибулі, туди ж 2/3 залишився вершкового масла і виливаємо молоко. Солимо, перчимо до смаку. Тушкуємо на повільному вогні, під кришкою хвилин 15.
6. Через 15 хвилин додаємо до капусти манку і варимо до тих пір поки вона не розбухне( близько 5 хвилин).
7. У самому кінці варіння, збовтуємо виделкою яйце і вводимо тонкою цівкою в нашу манно-капустяну суміш.
8. Форму для випічки змастити невеликою кількістю розтопленого масла. Діаметр моєї форми 20 см.
9. Потім форму необхідно присипати панірувальними сухарями.
10. Викладаємо у форму капустяну масу. Розрівнюємо. Зверху змащуємо сметаною, посипаємо тертим сиром і панірувальними сухарями.
11. Випікаємо в духовці при 200 місто. 15-20 хвилин. Якщо у вас, як і в мене, роз'ємна форма, то її необхідно поставити на деко.
12. Готовий маннік витягти з форми і дати злегка охолонути. Потім акуратно перекласти на тарілку. Можна подавати! Смачного!