Рецепт Капустяний маннік фото

Капустяний маннік
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Крупи , Манька , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Випічка , Гарячі страви , Манник
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочете рецепт чогось незвичайного? Тоді ви потрапили за адресою, капустяний маннік, це саме те, що ви шукали! Якщо ви ще не знаєте що це і як його готувати, тоді швидше читайте рецепт і пробуйте!

Опис приготування:

Такого страви ви ще не пробували! Неймовірний капустяний маннік! Капустяний маннік це не тільки чудовий гарнір, але і основне блюдо, яке сподобається всьому сімейству. Готуємо швидко, просто і смачно! рецепт простий, ви без зусиль зможете приготувати цю страву.

  • Капуста - 600 грам (білокачанна)
  • Манька - 60 грам
  • Молоко - 150 мілілітрів
  • Сир - 80 грам
  • Крем - 120 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Панірувальні сухарі - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
капустяний маннік - фото крок 1
1. Ось такий простий набір інгредієнтів нам буде потрібно для приготування манника з капусти.
капустяний маннік - фото крок 2
2. Ріпчасту цибулю почистити і порізати півкільцями.
капустяний маннік - фото крок 3
3. І відправити його в сотейник або глибоку каструлю обсмажувати з невеликою частиною вершкового масла.
капустяний маннік - фото крок 4
4. Поки обсмажується цибуля, шаткуємо капусту.
капустяний маннік - фото крок 5
5. Додаємо капусту до цибулі, туди ж 2/3 залишився вершкового масла і виливаємо молоко. Солимо, перчимо до смаку. Тушкуємо на повільному вогні, під кришкою хвилин 15.
капустяний маннік - фото крок 6
6. Через 15 хвилин додаємо до капусти манку і варимо до тих пір поки вона не розбухне( близько 5 хвилин).
капустяний маннік - фото крок 7
7. У самому кінці варіння, збовтуємо виделкою яйце і вводимо тонкою цівкою в нашу манно-капустяну суміш.
капустяний маннік - фото крок 8
8. Форму для випічки змастити невеликою кількістю розтопленого масла. Діаметр моєї форми 20 см.
капустяний маннік - фото крок 9
9. Потім форму необхідно присипати панірувальними сухарями.
капустяний маннік - фото крок 10
10. Викладаємо у форму капустяну масу. Розрівнюємо. Зверху змащуємо сметаною, посипаємо тертим сиром і панірувальними сухарями.
капустяний маннік - фото крок 11
11. Випікаємо в духовці при 200 місто. 15-20 хвилин. Якщо у вас, як і в мене, роз'ємна форма, то її необхідно поставити на деко.
капустяний маннік - фото крок 12
12. Готовий маннік витягти з форми і дати злегка охолонути. Потім акуратно перекласти на тарілку. Можна подавати! Смачного!

Схожі рецепти