Капустяні коржі
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках смачного, простого, недорогого страви зверніть увагу на цей рецепт приготування капустяних коржів. Це відмінний варіант страви для всієї родини.
Приготувати такі капустяні коржі в домашніх умовах може навіть кулінар-початківець. Вони хороші тим, що не містять багато калорій, при цьому виходять дуже соковитими, з хрусткою скоринкою.
- Капуста - 300 грам
- Борошно - 100 грам (краще цільнозерновий)
- Яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 200 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Ось і весь набір інгредієнтів. Процес приготування буде дуже простим.
2. Капусту необхідно вимити і нарізати невеликими шматочками. Надіслати в чашу блендера і подрібнити. Використовувати можна і м'ясорубку. Шинкування тут не підійде, так як коржі не будуть такими ніжними.
3. До подрібненої капусті вбити яйце і знову трохи збити.
4. Додати трохи солі за смаком, при бажанні всипати перець або інші спеції. Влити трохи води, продовжуючи збивати. Маса не повинна бути надто рідкою.
5. Поступово всипати борошно, розмішуючи ложкою, стежити за консистенцією тесту. Класичний рецепт капустяних коржів передбачає використання пшеничного борошна вищого гатунку, але зробити блюдо корисніше можна, додавши цельнозерновую борошно або вівсяні висівки, наприклад.
6. Залишилося тільки розігріти сковороду, змастити її трохи рослинним маслом і наливати тісто. Смажити капустяні коржі в домашніх умовах на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін. Подавати їх можна з соусом або сметаною, наприклад.