Капуста з яблуками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете завжди мати про запас смачний гарнір або закуску, пропоную вам рецепт приготування капусти з яблуками на зиму.
Щоб приготувати капусту з яблуками на зиму в домашніх умовах, вам треба дотримати наступні пропорції - з 1 кг капусти 50 грам яблук і 30 грам моркви. При такому співвідношенні капуста вийде найбільш смачною. Розпишемо процес приготування по кроках:
1. Промиваємо капусту в холодній воді. Очищаємо її від підгнилих листя, витираємо паперовими рушниками насухо. Дрібно шаткуємо в миску.
2. Чистим морковь, натираємо на тертці. Складаємо в миску до капусти.
3. Моєму яблука, нарізаємо на дольки, прибираємо насіння.
4. Варимо розсіл. Кип'ятимо підсолену воду.
5. Поки вода кип'ятиться, обшпарюємо банки.
6. Ретельно перемішуємо морква з капустою. Утрамбовуємо в ошпарені банки.
7. Рівномірно розподіляємо по банкам часточки яблук.
8. Заливаємо в банки розсіл. Накриваємо кришкою, перевертаємо, поки не охолоне.
10. Коли банка охолоне, залишаємо її в прохолодному місці.
11. Через тиждень можна знімати першу пробу.
- Капуста - 10 кілограм
- Морква - 300 грам
- Яблука - 500 грам
- Сіль - 250 грам
1. Промиваємо капусту в холодній воді. Очищаємо її від підгнилих листя, витираємо паперовими рушниками насухо. Дрібно шаткуємо в миску.
2. Чистим морковь, натираємо на тертці. Складаємо в миску до капусти.
3. Моєму яблука, нарізаємо на дольки, прибираємо насіння.
4. Варимо розсіл. Кип'ятимо підсолену воду.
5. Поки вода кип'ятиться, обшпарюємо банки.
6. Ретельно перемішуємо морква з капустою. Утрамбовуємо в ошпарені банки.
7. Рівномірно розподіляємо по банкам часточки яблук.
8. Заливаємо в банки розсіл. Накриваємо кришкою, перевертаємо, поки не охолоне.
10. Коли банка охолоне, залишаємо її в прохолодному місці.
11. Через тиждень можна знімати першу пробу.