Капуста в маринаді з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Поділюся з вами рецептом приготування капусти в маринаді з буряком. Ця страва особливо сподобається тим, хто любить доповнювати ситні і гарячі м'ясні страви соліннями і маринуванням! Смачно буде дуже!
Опис приготування:
Така капуста в маринаді з буряком в домашніх умовах готується дуже легко. Якщо взяти капусти і буряка трохи, то можна почекати день замість п'яти, і вона теж вже буде готова до вживання. Більш того, я навіть зустрічала рецепти-п'ятихвилинки, які практично відразу після готування капусту вже дозволяли їсти. Я думаю, що в цій справі поспішати не варто: ніж вона довше стоїть, тим м'якше буде текстура і сильніше смак!
- Капуста - 1-2 штук (якщо велика, то одна )
- Буряк - 3 штуки
- Морква - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Спеції - За смаком
- Цукор - 0.5 склянки
- Оцет - 3-4 Ст. Ложок
1. Всі овочі подрібнити на тертці, мнем руками і складаємо в велике відро або миску.
2. Додамо часник, цукор, оцет і спеції. Перемішаємо руками, намагаючись при цьому м'яти ововщі, щоб трохи почав виділятися сік і спеції добре розподілилися. Виставимо поверх суміші прес.
3. Під пресом нехай стоїть 3-5 днів в прохолодному місці. Овочі до цього моменту повинні прямо плавати в маринаді.
4. І ось такий отримуємо салат! Можна подавати його відразу, а можна розкласти по стерильним баночках, залити маринадом і тримати в погребі!