Капуста, квашена з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Недорога, корисна і дуже смачна домашня закусочка, яка чудово доповнить будь-який основне блюдо. Хочу запропонувати вам на замітку простий варіант, як приготувати капусту, квашену з буряком.
Відразу хочу сказати, що буряк більшою мірою дає колір, ніж смак. Капусточка виходить яскравою і апетитною. Якщо ви часто стикаєтеся з тим, що в процесі сквашування капуста темніє, то додавання буряка врятує ситуацію. Крім того, в рецепті ви завжди можете використовувати ягоди (журавлину, наприклад) і ароматні листочки вишні або смородини.
- Капуста - 2 штуки (близько 5 кг)
- Буряк - 1 штука(300 грам)
- Морква - 3-4 штук(500 грам)
- Сіль - 100 грам
- Спеції - За смаком (лавровий лист, перець)
- Цукор - За смаком
1. Капусту вимийте, зніміть верхні листочки при необхідності, наріжте.
2. Сіль з'єднайте з цукром і перемішайте. Підготуйте спеції.
3. Очистіть і натріть на тертці моркву і буряк. З'єднайте всі інгредієнти.
4. Ретельно перемішайте, розминаючи капусту руками. Вона повинна стати м'якше і пустити сік.
5. Викладіть капусту в бочонок (або іншу ємність для сквашування). Ущільните, накрийте тарілкою і встановіть зверху банку з водою. Залиште при кімнатній температурі на 2.5-3 дня.
6. Кожен день потрібно робити ось такі "проколи" дерев'яною ложкою, щоб виходив газ. Готову капусту приберіть в холодне місце.
Смачного!
Смачного!