Рецепт Капуста, тушкована з буряком фото

Капуста, тушкована з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Капуста
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Тушкована капуста - рядове блюдо російської людини. Однак капуста, тушкована з буряком по даним рецептом, вражає своїм красивим і оригінальним зовнішнім виглядом.

Опис приготування:

Капуста, тушкована з буряком - досить просте, не претендує на вишуканість, повсякденне блюдо. Однак тим, хто любить тушковану капусту, пропоную спробувати модернізувати звичайний спосіб приготування капусти, зробити її більш яскравою і апетитною.

  • Капуста - 1/2 штуки (коб)
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Буряк - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Оливкова олія - - За смаком
  • Спеції, перець, сіль - - За смаком
  • Зелень - - За смаком
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
капуста, тушкована з буряком - фото крок 1
Буряк поставити варитися, в цей час очистити моркву, натерти її на терці, цибулю порізати півкільцями. Потім налити в сковорідку масло і обсмажити овочі до напівготовності.
капуста, тушкована з буряком - фото крок 2
Капусту нашаткувати і додати на сковорідку. Овочі посолити, поперчити, додати спецій і обсмажувати, весь час перемішуючи. Потім залити в сковорідку води і тушкувати на середньому вогні під кришкою близько 15 хвилин.
капуста, тушкована з буряком - фото крок 3
Потім буряк почистити, натерти на терці, додати в сковорідку, далі додати нарізаний дрібно часник і дві ложки томатної пасти, всі овочі перемішати і тушкувати під кришкою ще близько 5 хвилин.
капуста, тушкована з буряком - фото крок 4
Капусту подавати як гарнір або як окрему страву.

Схожі рецепти