Рецепт Капуста, маринована по-гурійськи фото

Капуста, маринована по-гурійськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Маринована капуста - таке звичне на нашому столі блюдо. Господині придумали безліч способів, щоб приготувати її смачно і швидко. Сьогодні я пропоную вам один з таких способів - по-гурійськи.

Опис приготування:

Капуста, маринована з буряком, користується великою популярністю. Така заготовка має приємний бордовий колір і чудовий аромат. Додаючи різні пряні трави і спеції, можна отримати ідеальний для себе варіант маринованої капусти. У цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати капусту, мариновану по-гурійськи. Ця страва родом із сонячної Грузії, яка славиться дуже ароматною і смачною їжею. Капуста по-гурійськи виходить дуже красивою, пряної, хрусткою, а на смак - просто смакота. Вона добре підійде для святкового столу, а також урізноманітнює повсякденну їжу вашої родини. Капуста готова до вживання вже через добу і зберігається в холодильнику дуже довго. Спробуйте і ви приготувати капусту за цим рецептом, розкрийте для себе новий смак такої звичної маринованої капусти.

  • Капуста білокачанна - 2 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Буряк - 1-2 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Вода - 1 літр
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 100 мілілітрів
  • Цукор - 120 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Перець горошком - 3-4 штук
капуста, маринована по-гурійськи - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть від шкірки моркву і буряк. У капусти зніміть верхні листи. Всі овочі добре помийте.
капуста, маринована по-гурійськи - фото крок 2
Качан капусти розділіть на чотири частини, у всіх видаліть качан. Потім наріжте квадратами середнього розміру, приблизно 3х3 см.
капуста, маринована по-гурійськи - фото крок 3
Буряк і моркву наріжте дрібною соломкою.
капуста, маринована по-гурійськи - фото крок 4
У великій мисці з'єднайте подрібнені овочі, додайте порізаний соломкою часник, все добре перемішайте.
капуста, маринована по-гурійськи - фото крок 5
На вогонь поставте каструлю з водою, закип'ятіть останню. Відведіть туди рослинне масло, цукор, сіль, лавровий лист, перець горошком. Прокип'ятіть 5 хвилин. Зніміть з вогню, влийте яблучний оцет.
капуста, маринована по-гурійськи - фото крок 6
Залийте підготовлену овочеву суміш гарячим маринадом.
капуста, маринована по-гурійськи - фото крок 7
Зверху покладіть кришку або тарілку і чимось притисніть, щоб капуста була повністю покрита маринадом. Залиште при кімнатній температурі приблизно на добу.
капуста, маринована по-гурійськи - фото крок 8
Остигнула мариновану капусту перекладіть в чисту суху банку і накрийте капроновою кришкою. Поставте для подальшого зберігання в холодильник. Капуста, маринована по-гурійськи, готова. Смачного!

Схожі рецепти