Рецепт Калачі фото

Калачі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Мак
Веганські страви
На святковий стіл , Різдво
Випічка
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Калачі - невід'ємний атрибут Різдва. Калачі зазвичай несуть в гості - хрещеним і родичам. Калач - це дріжджова булка з маком, випечена найчастіше у вигляді заплетеною в коло коси.

Опис приготування:

За різдвяної традиції, хрещеники дарують своїм хрещеним вечерю - два калача з цукерками. Хрещеник совім хресним повинен сказати: "Добрий вечір! святий вечір! Батько і мати просили прийняти нашу вечерю! "

А хресні, в свою чергу, змінюють один з калачів і дарують хрещеника або хрещениці подарунок.


  • Борошно - 500 грам
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Молоко тепле - 270 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Мак - 3/4 склянки
  • Цукрова пудра - 3-4 Ст. Ложок (по бажанню)
калачі - фото крок 1
1. У невеликій мисці змішайте дріжджі, цукор і тепле молоко, відставте на 10 хвилин. В іншій великій мисці змішайте борошно з сіллю. Додайте до борошна м'яке нарізане на шматочки масло і суміш з дріжджами. Замісити тісто і залиште на годину в теплому місці. Через годину розкачати тісто до товщини в півсантиметра.
калачі - фото крок 2
2. Розкатаний пласт тесту змастіть медом, потім всю поверхню посипте маком. Загорніть тісто трубочкою і викладіть у формі калача на застелений пергаментом деко. Добре скріпіть кінці. Накрийте рушником і залиште на 15 хвилин. Потім за допомогою гострого ножа зробіть на калачі надрізи. Жовток збийте вінчиком (додайте ложку води) і змастіть цією сумішшю поверхню калача.
калачі - фото крок 3
3. Випікайте калач в розігрітій до 175 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Виберіть з духовки і остудіть.
калачі - фото крок 4
4. Готовий калач посипте цукровою пудрою і пригощайте близьких. Приємного апетиту і щасливого Різдва!

Схожі рецепти