Качорі
(покроковий рецепт з фото)
"качори" - це популярне індійське блюдо, з яким і гостей зустрічають, і в дорогу проводжають, та й взагалі вважають чимось схожим на наш хліб. Спробуйте і ви приготувати такі коржі, це смачно.
"качори" - це коржі, які полюблять вегетаріанці. Начинка з квасолі робить коржі схожими на м'ясні. Рецепт, як приготувати "качор", дуже простий і мало чим відрізняється від приготування інших індійських коржів. Тут просте бездріжджове тісто, в яке загортається начинка і розкочується в корж. Незвичайними "качор" робить якраз начинка. Квасоля з великою кількістю спецій і прянощів - це дійсно дуже смачно! впевнена, ви не пробували такого раніше! Тому раджу обов'язково спробувати!
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода тепла - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Квасоля - 150 грам
- Аніс (зерна) - 1 Ст. Ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Каррі - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Заздалегідь замочіть квасолю на 6-12 годин. Потім відваріть до готовності. Кожна квасоля вариться різну кількість часу. Ідеально використовувати чорну квасолю, але я не знайшла, тому взяла білу. Варити квасолю скільки потрібно, поки вона прям добре не розвариться.
Приготуйте тісто. У теплій воді розчиніть сіль і просійте туди борошно.
Замісити м'яке податливе тісто. Залиште його ненадовго і займіться начинкою.
До квасолі додайте всі спеції і сіль за смаком.
Пропустіть цю масу через м'ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. А якщо квасоля у вас вийшла дуже м'якою, то просто розімніть її виделкою, перемішавши зі спеціями.
Тісто розділи 5-6 частин. З кожного шматка тесту сформуйте невелику коржик і покладіть на неї приблизно 1 ст. Ложку начинки.
Підверніть краю і сформуйте з тіста кульку з начинкою всередині.
Розкачайте шірік товщиною приблизно 7-8 мм.
Смажте коржі на сковороді в добре розігрітій олії до золотистого кольору з двох сторін. Качор готові. Їжте із задоволенням!