Качка з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Качка з рисом - відмінне поєднання. Нам знадобиться не ціла качка, а будь-які її частини. Качка виходить м'яка, з хрусткою скоринкою, а рис ароматний і ніжний.
Аналогічним способом можна запікати не тільки качку, але і курку. А в рис, при бажанні, можете додати різні сухофрукти.
- Качка - 1, 5 кілограма
- Мал - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Цибуля наріжте кубиком, моркву натріть на тертці.
2. Обсмажте овочі з додаванням олії.
3. Мал добре промийте холодною водою і додайте в сковороду.
4. Обсмажте овочі з рисом, щоб кожна рісинки просочилася маслом.
5. Влийте 100 мл води, накрийте кришкою і варіть до повного випаровування рідини.
6. Викладіть рис у жароміцних форму.
7. Качку розріжте на невеликі частини і посоліть.
8. Качку викладіть на рис.
9. Накрийте фольгою і запікайте в духовці 1, 5 годину. Для 20 хвилин до закінчення готування фольгу зніміть. Смачного!