Рецепт Тушкована качка з рисом фото

Тушкована качка з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Фрукти , Крупи , Мал , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Приготування тушкованої качки - вельми довгий і трудомісткий процес, скажу відверто. Але результат просто божественний, пальчики оближеш! Всім гурманам на замітку - рецепт тушкованою качки з рисом і апельсинами.

Опис приготування:

Качка - дуже смачна птах, але вона любить увагу і час. Для приготування тушкованою качки з рисом знадобиться середньому не великий птах, вагою в кілограм 2. Якщо вам попадеться жирний екземпляр, раджу жир обрізати, інакше страва буде занадто калорійним і важким. Також для соусу потрібні соковиті апельсини, сухе біле вино, оцет (я беру яблучний, але можна також взяти винний білий або червоний). Сік можете взяти з м'якоттю, навіть смачніше вийде!

  • Качка - 2-2, 5 кілограма
  • Апельсини - 3 штуки
  • Апельсиновий сік - 400 мілілітрів
  • Бульйон яловичий або курячий - 400 мілілітрів
  • Біле вино - 100 мілілітрів
  • Апельсиновий лікер - 50 мілілітрів
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Яблучний оцет - 100 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
тушкована качка з рисом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
тушкована качка з рисом - фото крок 2
Зніміть з апельсинів цедру, помістіть на хвилини 2 в киплячу воду в невеликій каструльці, потім шумівкою дістаньте.
тушкована качка з рисом - фото крок 3
Залийте цедру лікером, дайте їй настоятися.
тушкована качка з рисом - фото крок 4
Поки настоюється цедра, займемося соусом: змішайте оцет і цукор, доведіть до кипіння, кип'ятіть хвилин 5, поки цукор не почне карамелезіроваться.
тушкована качка з рисом - фото крок 5
Додайте сік апельсиновий, доведіть до кипіння, варите хвилини 3.
тушкована качка з рисом - фото крок 6
Зніміть з вогню і дайте охолонути. А поки займіться качкою.
тушкована качка з рисом - фото крок 7
Обробити качку. Якщо ви не любитель подібного заняття або не вмієте це робити, купите тоді оброблену качку, можна просто грудку, ніжки і крильця окремо.
При обробленні потрібно видалити всі кістки, скелет, вони нам не знадобляться, толку від них для страви немає.
тушкована качка з рисом - фото крок 8
Обробити качку не середній шматки, які вільно будуть поміщатися в казані або в каструлі.
тушкована качка з рисом - фото крок 9
Зайвий жир з качки зріжте.
Потім розігрійте в казанку масло рослинне.
Обсмажте качку (шкіркою вниз спершу).
тушкована качка з рисом - фото крок 10
Добре обсмажте до рум'яної скоринки качечку.
тушкована качка з рисом - фото крок 11
Відкладіть обсмажену качку на тарілку, а жир з казанка злийте. Вилийте його або використовуйте для приготування інших страв, вирішувати вам.
тушкована качка з рисом - фото крок 12
Повертаємо потім качку в казан. Влийте соус приготований, бульйон, вино, додайте спецій, сіль і poperčite. Качка повинна повністю покритися рідиною. Доведіть до кипіння, потім вогонь збавте до середнього, накрийте казан кришкою і тушкуйте півтори години.
тушкована качка з рисом - фото крок 13
Потім додайте замариновану в лікері цедру апельсина. Гасіть ще півгодини.
тушкована качка з рисом - фото крок 14
Потім знову качечку на час викладіть в тарілку, приберіть шматочки цедри з соусу.
тушкована качка з рисом - фото крок 15
Крохмаль розведіть у воді, додайте в соус.
тушкована качка з рисом - фото крок 16
Знову поверніть качку в казан до соусу, прогрійте пару хвилин.
тушкована качка з рисом - фото крок 17
Подавайте готову тушковану качку з часточками апельсина і рисом.
Ось така чудова тушкована качка з рисом вийшла. Смачного!

Схожі рецепти