Тушкована качка з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Приготування тушкованої качки - вельми довгий і трудомісткий процес, скажу відверто. Але результат просто божественний, пальчики оближеш! Всім гурманам на замітку - рецепт тушкованою качки з рисом і апельсинами.
Качка - дуже смачна птах, але вона любить увагу і час. Для приготування тушкованою качки з рисом знадобиться середньому не великий птах, вагою в кілограм 2. Якщо вам попадеться жирний екземпляр, раджу жир обрізати, інакше страва буде занадто калорійним і важким. Також для соусу потрібні соковиті апельсини, сухе біле вино, оцет (я беру яблучний, але можна також взяти винний білий або червоний). Сік можете взяти з м'якоттю, навіть смачніше вийде!
- Качка - 2-2, 5 кілограма
- Апельсини - 3 штуки
- Апельсиновий сік - 400 мілілітрів
- Бульйон яловичий або курячий - 400 мілілітрів
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Апельсиновий лікер - 50 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Яблучний оцет - 100 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Зніміть з апельсинів цедру, помістіть на хвилини 2 в киплячу воду в невеликій каструльці, потім шумівкою дістаньте.
Залийте цедру лікером, дайте їй настоятися.
Поки настоюється цедра, займемося соусом: змішайте оцет і цукор, доведіть до кипіння, кип'ятіть хвилин 5, поки цукор не почне карамелезіроваться.
Додайте сік апельсиновий, доведіть до кипіння, варите хвилини 3.
Зніміть з вогню і дайте охолонути. А поки займіться качкою.
Обробити качку. Якщо ви не любитель подібного заняття або не вмієте це робити, купите тоді оброблену качку, можна просто грудку, ніжки і крильця окремо.
При обробленні потрібно видалити всі кістки, скелет, вони нам не знадобляться, толку від них для страви немає.
При обробленні потрібно видалити всі кістки, скелет, вони нам не знадобляться, толку від них для страви немає.
Обробити качку не середній шматки, які вільно будуть поміщатися в казані або в каструлі.
Зайвий жир з качки зріжте.
Потім розігрійте в казанку масло рослинне.
Обсмажте качку (шкіркою вниз спершу).
Потім розігрійте в казанку масло рослинне.
Обсмажте качку (шкіркою вниз спершу).
Добре обсмажте до рум'яної скоринки качечку.
Відкладіть обсмажену качку на тарілку, а жир з казанка злийте. Вилийте його або використовуйте для приготування інших страв, вирішувати вам.
Повертаємо потім качку в казан. Влийте соус приготований, бульйон, вино, додайте спецій, сіль і poperčite. Качка повинна повністю покритися рідиною. Доведіть до кипіння, потім вогонь збавте до середнього, накрийте казан кришкою і тушкуйте півтори години.
Потім додайте замариновану в лікері цедру апельсина. Гасіть ще півгодини.
Потім знову качечку на час викладіть в тарілку, приберіть шматочки цедри з соусу.
Крохмаль розведіть у воді, додайте в соус.
Знову поверніть качку в казан до соусу, прогрійте пару хвилин.
Подавайте готову тушковану качку з часточками апельсина і рисом.
Ось така чудова тушкована качка з рисом вийшла. Смачного!
Ось така чудова тушкована качка з рисом вийшла. Смачного!