Рецепт Качка з айвою фото

Качка з айвою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Рецепт приготування качки з айвою. Для приготування страви треба вибирати запашну ароматну айву.

Дуже хорошим гарніром до м'яса буде м'яка, пропечена айва. М'ясо качки виходить ніжним, соковитим і дуже смачним.

  • Айва - 500 грам
  • Качка - 1 штука
  • Солі - 2 чайних ложки
  • Меленого чорного перцю - 1/2 чайних ложки
  • Меду - 2 чайних ложки
качка з айвою - фото крок 1
1. Для приготування страви краще взяти качку НЕ морожену, а охолоджену. Потрібно щоб м'ясо тушки було пружним, а шкура з ніжним рожево-креязикам кольором. Щоб було приємно на неї подивитися. Промиваємо качину тушку проточною холодною водою всередині і зовні, після чого висушуємо паперовою серветкою. Беремо сіль, перець і натираємо птицю всередині і зовні. Протикаємо зубочисткою або спицею стегенця і грудку качки для того, щоб шкірка готової качки була хрусткою.
качка з айвою - фото крок 2
2. Залежно від розміру плода, вимиту айву ріжемо на шість-вісім частин. Очистити часточки від насіння і перегородок.
качка з айвою - фото крок 3
3. Беремо часточки айви і поміщаємо їх усередину качки. Дерев'яними зубочистками закріплюємо отвір. Жорсткої ниткою зав'язуємо крильця і ​​ніжки. Птах буде красиво виглядати.
качка з айвою - фото крок 4
4. Тушку качки змастити медом. Прогріти духовку, температура повинна бути до 190 градусів, кладемо качку в форму, поставити її на середню полицю. В витік в форму жир кладемо інші часточки айви. Через 10-15 хвилин поливаємо качку жиром. Через годину качка буде готова.
качка з айвою - фото крок 5
5. Качка з айвою готова. Смачного.

Схожі рецепти