Качка з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування качки з айвою. Для приготування страви треба вибирати запашну ароматну айву.
Дуже хорошим гарніром до м'яса буде м'яка, пропечена айва. М'ясо качки виходить ніжним, соковитим і дуже смачним.
- Айва - 500 грам
- Качка - 1 штука
- Солі - 2 чайних ложки
- Меленого чорного перцю - 1/2 чайних ложки
- Меду - 2 чайних ложки
1. Для приготування страви краще взяти качку НЕ морожену, а охолоджену. Потрібно щоб м'ясо тушки було пружним, а шкура з ніжним рожево-креязикам кольором. Щоб було приємно на неї подивитися. Промиваємо качину тушку проточною холодною водою всередині і зовні, після чого висушуємо паперовою серветкою. Беремо сіль, перець і натираємо птицю всередині і зовні. Протикаємо зубочисткою або спицею стегенця і грудку качки для того, щоб шкірка готової качки була хрусткою.
2. Залежно від розміру плода, вимиту айву ріжемо на шість-вісім частин. Очистити часточки від насіння і перегородок.
3. Беремо часточки айви і поміщаємо їх усередину качки. Дерев'яними зубочистками закріплюємо отвір. Жорсткої ниткою зав'язуємо крильця і ніжки. Птах буде красиво виглядати.
4. Тушку качки змастити медом. Прогріти духовку, температура повинна бути до 190 градусів, кладемо качку в форму, поставити її на середню полицю. В витік в форму жир кладемо інші часточки айви. Через 10-15 хвилин поливаємо качку жиром. Через годину качка буде готова.
5. Качка з айвою готова. Смачного.