Качка в рукаві з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Такий оригінальний, але в той же час простий рецепт качки в рукаві з апельсинами ніби створений для Різдва. Але, думаю, і просто зігріватися холодними осінньо-зиязиками вечорами таким блюдом добре!
Взагалі, як сказали мої домочадці, при готуванні такої качки в рукаві з апельсинами в домашніх умовах, треба закривати носи всім присутнім. Аромат стоїть такий, що з кухні вигнати неможливо, - все так і норовлять заглянути в духовку, в очікуванні, коли ж таке кулінарне диво поспіє! Навіть з гостями не хотіли ділитися, ви уявіть! Та й на смак вийшло просто приголомшливо! Я за цей рецепт приготування качки в рукаві з апельсинами отримала просто море компліментів, так що рекомендую його і вам!
- Качка - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Аніс - 3 штуки(3 зірочки)
- Обкладинка - 1 штука(1 паличка)
- Коньяк - 3 Ст. Ложки
- Соус гранатовий - 3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Коріння - За смаком (селера, корінь петрушки, морква, цибуля-пористий)
1. Коріння кидаємо в підсолену воду, доводимо до кипіння, відварюємо тушку качки 20 хвилин. Качку виловлюємо і відразу ж занурюємо в маринад (коньяк, гранатовий соус, сіль і перець, спеції). Залишимо на пару годин "відпочивати" .
2. Апельсин чистим. Часточками фаршируємо тушку зсередини, занурюємо в пакет. Туди ж - маринад, аніс, корицю і шкурки апельсина. Зав'язуємо краю, відправляємо в духовку, нагріваємо до 140 градусах і тримаємо в духовці 2, 5 годину.
3. Все готово! Смачного!