Качині стегенця
(покроковий рецепт з фото)
Качка - птах, яка не часто з'являється на сімейному столі, тільки якщо у свята. Тому підійти до вибору страви з цим м'ясом варто з усією відповідальністю. Повинно бути просто, але ефектно.
В результаті у мене вийшло гаряче м'ясо з овочами в соусі. На гарнір найкраще підійде картопляне пюре. Уважно вивчіть, як приготувати качині стегенця в духовці. У міру жирне, ситне і соковите філе з апетитним ароматом. Відмінний варіант для святкової вечері на сім'ю.
- Качині стегенця - 4 штуки
- Бекон - 150 грам
- Курячий бульйон - 240 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Помідор - 3 штуки
- Брокколі, суцвіття - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Чебрець - 1 Ст. Ложка
Розігрійте 1 ст. Ложку масла в сковороді. Обсмажте в ній качку з обох боків до золотистої скоринки разом з нарізаним шматочками беконом. Влийте половину бульйону в форму для запікання. Поставте її під кришкою в духовку разом з качкою і беконом на 30 хвилин при 170 градусах.
У сковороді обсмажте в олії моркву кружками і подрібнену цибулю з часником до м'якості.
Потім до овочів додайте помідор шматочками і готуйте все протягом 3-х хвилин. Без вогню влийте бульйон. Перемішайте.
Овочі зі сковороди з бульйоном додайте до качиним стегенця після 30 хвилин в духовці. Всипте чебрець. Поставте блюдо запікатися ще на 1 час.
Через цей час, окремо обсмажте брокколі в маслі 5-10 хвилин, перевертаючи.
Додайте брокколі до готового блюда. Смачного!