Качині стегенця з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі простий рецепт, як приготувати соковиті і апетитні качині стегенця з яблуками в духовці. Справжнє святкове блюдо для вашого столу. Дивимося і записуємо!
Качка в духовці - це завжди безпрограшний варіант для святкової вечері. Готується вона просто, зате м'ясо стає дуже соковитим і м'яким в процес запікання. Для приготування качиних стегенець з яблуками в духовці я беру кисло-солодкі тверді яблука, а також спеції для птиці і жирненькие стегенця. Саме власний качиний жир і зробить птицю соковитою і ніжною. До речі, можете поекспериментувати і замаринувати качку не тільки в спеціях, але і в меді.
- Качині стегенця - 2 штуки
- Картопля - 500 грам
- Яблука - 1-2 штук
- Цибуля - 1 штука
- Перець - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Гілочки чебрецю - 1-2 штук
- Мускатний горіх - 2-3 Щепоток
Качині стегенця промийте та висушіть паперовим рушником. Додати сіль, поперчіть, гарненько натріть спеціями.
Якщо сильно жирні ніжки - тоді обріжте зайвий жир.
Картоплю добре промийте і поріжте скибочками. Можете теж посолити трохи. Якщо картопля молода, тоді чистити її зовсім необов'язково, просто добре помийте.
Яблука промийте, видаліть у них насіння. Наріжте часточками.
Викладіть у форму для випікання спочатку обрізаний жир, потім цибулю, порізаний дольками, а зверху - качку. Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте качку в духовку хвилин на 10. Нехай жир підтопило.
Після того, як жир витопиться, покладіть в форму картоплю і яблука.
Зверху викладіть знову качині стегенця. Накрийте фольгою і відправте запікатися назад в духовку до готовності. Це займає приблизно хвилин 40-50. Я завжди перевіряю качку в процесі за допомогою зубочистки: легко входить і не кровит, значить - готова.
Для 10-15 хвилин до готовності зніміть фольгу і дайте качці підрум'яниться.
Подавати можете готові качині стегенця в духовці з яблуками, прикрасивши їх гілочками чебрецю. Смачного!
Подавати можете готові качині стегенця в духовці з яблуками, прикрасивши їх гілочками чебрецю. Смачного!