Рецепт Качині стегенця з яблуками в духовці фото

Качині стегенця з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Овочі , Птах , Фрукти , Картопля , Яблука , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Пропоную вашій увазі простий рецепт, як приготувати соковиті і апетитні качині стегенця з яблуками в духовці. Справжнє святкове блюдо для вашого столу. Дивимося і записуємо!

Опис приготування:

Качка в духовці - це завжди безпрограшний варіант для святкової вечері. Готується вона просто, зате м'ясо стає дуже соковитим і м'яким в процес запікання. Для приготування качиних стегенець з яблуками в духовці я беру кисло-солодкі тверді яблука, а також спеції для птиці і жирненькие стегенця. Саме власний качиний жир і зробить птицю соковитою і ніжною. До речі, можете поекспериментувати і замаринувати качку не тільки в спеціях, але і в меді.

  • Качині стегенця - 2 штуки
  • Картопля - 500 грам
  • Яблука - 1-2 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Гілочки чебрецю - 1-2 штук
  • Мускатний горіх - 2-3 Щепоток
качині стегенця з яблуками в духовці - фото крок 1
Качині стегенця промийте та висушіть паперовим рушником. Додати сіль, поперчіть, гарненько натріть спеціями.
качині стегенця з яблуками в духовці - фото крок 2
Якщо сильно жирні ніжки - тоді обріжте зайвий жир.
качині стегенця з яблуками в духовці - фото крок 3
Картоплю добре промийте і поріжте скибочками. Можете теж посолити трохи. Якщо картопля молода, тоді чистити її зовсім необов'язково, просто добре помийте.
качині стегенця з яблуками в духовці - фото крок 4
Яблука промийте, видаліть у них насіння. Наріжте часточками.
качині стегенця з яблуками в духовці - фото крок 5
Викладіть у форму для випікання спочатку обрізаний жир, потім цибулю, порізаний дольками, а зверху - качку. Розігрійте духовку до 200 градусів. Поставте качку в духовку хвилин на 10. Нехай жир підтопило.
качині стегенця з яблуками в духовці - фото крок 6
Після того, як жир витопиться, покладіть в форму картоплю і яблука.
качині стегенця з яблуками в духовці - фото крок 7
Зверху викладіть знову качині стегенця. Накрийте фольгою і відправте запікатися назад в духовку до готовності. Це займає приблизно хвилин 40-50. Я завжди перевіряю качку в процесі за допомогою зубочистки: легко входить і не кровит, значить - готова.
качині стегенця з яблуками в духовці - фото крок 8
Для 10-15 хвилин до готовності зніміть фольгу і дайте качці підрум'яниться.
Подавати можете готові качині стегенця в духовці з яблуками, прикрасивши їх гілочками чебрецю. Смачного!

Схожі рецепти