Стегенця з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Стегенця з яблуками вразять вас поєднанням смаку курятини і кислих яблук, присмачених луком. Цей рецепт я отримала у подруги, а вона придумала це блюдо, коли не змогла купити качку.
Стегенця з яблуками готують рідко, рідше ніж наприклад качку. Але все-таки я пробувала стегенця з яблуками на святі місцевого значення. Загалом рецепт мені сподобався, іноді я їх роблю, особливо, коли повно яблук. Стегенця виходять просочені яблуком, кисло-ніжного смаку. Стегенця з яблуками добре приправити різними спеціями за смаком. У соус можна додати частину печених яблук. Успіхів і приємного апетиту!
- Стегенця - 4 штуки
- Яблуко - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - 1 За смаком
Стегенця, помити, розрізати на 2 частини, посолити, поперчити.
Цибулю порізати, обдати окропом. Помідор подрібнити або натерти на тертці.
Стегенця підсмажити до золотого кольору.
Яблука помити і почистити від насіння.
У форму викласти шар цибулі, курку, шар цибулі, яблука. Налити вниз форми томат і воду 13 склянки. Запекти. Соус вийшов при запіканні пюрировать і полити готові ніжки при подачі.
Смачного!