Фаршировані курячі стегенця в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніша частина курячої тушки - це окосту. Їх можна посмажити, зварити або запекти. Пропоную рецепт, як приготувати фаршировані курячі стегенця в духовці. Це дуже смачно, гарантую!
Фарширувати стегенця можна м'ясом, овочами, фруктами - все залежить від ваших фантазії і бажання. Таке блюдо дуже зручно їсти, і навіть кілька ніжок можна без проблем розділити між усіма гостями. Ця страва буде чудовою альтернативою цільної запеченої курки. Обов'язково візьміть на замітку рецепт, як приготувати фаршировані курячі окорчка в духовці.
- Стегенця - 2 штуки
- Гриби - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква маленька - 10 штук
- Спеції - За смаком
- Сіль, цукор - 1 щіпка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Томатний соус - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Зелень - За смаком
- Оливкова або рослинне масло - За смаком
1. Промиваємо окосту, розрізаємо їх уздовж, відокремлюємо кістка. Робити це потрібно дуже акуратно, щоб не пошкодити філе і шкірку.
2. Сіллю і спеціями натираємо отримані шматочки.
3. Займемося тепер начинкою. Гриби промиваємо, очищаємо і нарізаємо маленькими шматочками. Обсмажуємо гриби на сковороді з додаванням рослинної або оливкової олії. Очищаємо цибулю, нарізаємо його дрібно і обсмажуємо на окремій сковороді, після чого з'єднуємо гриби і цибулю. На шматочки м'яса викладаємо отриману начинку
4. За допомогою голки з ниткою зашиваємо куряче філе з шкіркою так, щоб начинка виявилася усередині.
5. Виходять ось такі акуратні курячі ніжки.
8. Молоду моркву очищаємо і викладаємо у форму для запікання.
9. Посипаємо її сіллю і цукром, скроплюємо соєвим соусом.
10. Викладаємо на моркву ніжки, скроплюємо їх оливковою олією.
11. У розігрітому до 200 градусів духовці випікаємо ніжки 1 час. Тим часом готуємо томатний соус: для цього томатну пасту змішуємо з оливковою або рослинним маслом, 2 ложками води, спеціями і часником.
12. Подаємо ніжки на подушці з моркви з томатним соусом.