Курячі стегенця, мариновані в пиві
(покроковий рецепт з фото)
Курячі стегенця, мариновані в пиві - ще один спосіб дуже смачно і просто приготувати куряче м'ясо. Повний маринад робить м'ясо неймовірно ароматним і ніжним - слів не вистачає, щоб передати!
Перефразовуючи відому рекламу, можна сказати, що пивний маринад і куряче м'ясо - створені один для одного. Дійсно, маринад з пиво і курка поєднуються чудово, однак потрібно вміти правильно приготувати пивний маринад. В цьому - вся заковика. Якщо ви приготуєте курячі стегенця, мариновані в пиві, строго за цим рецептом, то блюдо у вас вийде відмінна. Спробуйте - вам обов'язково сподобається!
- Куряче м'ясо - 1 кілограм
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - 3 чайних ложки (кмин, чилі перець, каєнський перець, обкладинка)
- Сіль, перець - - За смаком
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Пиво - 1 Склянка
- Олія кунжутна - 2 Ст. Ложки
- Вапно - 1/2 штуки
Видавимо у велику миску зубчики часнику.
В ту ж миску додамо спеції.
Туди ж - сіль і перець.
Дрібно нарубаємо петрушку і додамо її в миску.
Наливаємо в миску кунжутне масло.
Видавимо в миску сік половини лайма.
Нарешті, заливаємо вміст миски склянкою пива.
Гарненько збиваємо вміст миски - всі спеції повинні добре перемішатися.
Шматочки курки (у мене м'ясо з стегенець, без кісток) викладаємо в щільно закривається пакет.
В той же пакет заливаємо наш пивний маринад.
Закриваємо пакет, перемішуємо м'ясо з маринадом. Ми залишаємо пакет в холодильнику години на 2, час від часу перемішуючи його вміст - м'ясо повинно якомога краще просочитися маринадом.
Потім нам залишиться злити маринад з м'яса, а саме м'ясо обсмажити на грилі (або, якщо такого немає, на звичайній сковороді). Смажимо пару-трійку хвилин з одного боку…
…і приблизно стільки ж з іншого боку. До готовності.
Смачного!