Курячі стегенця з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете максимально ефективно розподілити час, відразу вбити двох зайців: зробити гарнір і основне? Отже, сьогодні приготуємо курячі стегенця з картоплею в духовці!
Оманливе просте блюдо, яке люблю подавати з легким овочевим салатом (помідори, огірки, капуста). Зазвичай готую стегна з розрахунку: 1 штука на одну людину. Можна готувати таке хоч цілий рік, адже картопля і куряче м'ясо є постійно. Якщо хочете, то додайте інші овочі, наприклад, кабачки або баклажани.
- Стегна - 6 штук
- Картопля - 700-1000 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Оливкова олія - 40 мілілітрів
- Часник - 1 штука
- Зелень - За смаком
1
Вимийте м'ясо і натріть його сіллю, перцем. Очистіть картоплю, вимийте і наріжте невеликими шматочками.
2
Викладіть м'ясо в форму для запікання шкірою вниз, а навколо нього розподіліть картопля. Полийте картоплю оливковою олією і посипте сіллю, перцем.
3
Очистіть зубчики часнику і розподіліть їх у формі. Вимийте лимон і наріжте його кружечками, викладіть поверх картоплі.
4
Запікайте м'ясо з картоплею в розігрітому до 200 градусів духовці близько 30 хвилин.
5
Через півгодини дістаньте форму і переверніть м'ясо, випікайте ще 20-30 хвилин.
6
Готову страву посипати дрібно рубаною зеленню. Смачного!