Рецепт Стегенця в духовці фото

Стегенця в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курячі стегенця
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Курка і гриби - це класичне і універсальне поєднання продуктів. Ви зможете зробити дуже просте і смачне блюдо для всієї родини. Розповім про рецепт страви, як приготувати стегенця в духовці.

Опис приготування:

Спершу варто підсмажити курячі стегна на сковороді, щоб вийшла гарна рум'яна кірочка і страва буде виглядати апетитно. Замість стегенець, можна використовувати стегенця або курячі гомілки. Якщо гриби у вас маленькі, залиште їх цілком, а великі варто нарізати пластинками.

  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Курячі стегна - 6 штук
  • Сіль, мелений чорний перець - За смаком
  • Гриби - 450 грам
  • Шалот - 0, 5 штуки
  • Естрагон сушений - 1 щіпка
  • Курячий бульйон - 0, 5 склянки
  • Сухе біле вино - 0, 5 склянки
  • Вершки - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка - За смаком
стегенця в духовці - фото крок 1
1. Вимийте м'ясо і витріть його серветками, посоліть і поперчіть з двох сторін. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть стегенця шкірою вниз і обсмажуйте протягом 8 хвилин.
стегенця в духовці - фото крок 2
2. Перекладіть стегна на деко і запікайте при температурі 170 градусів близько 20-30 хвилин.
стегенця в духовці - фото крок 3
3. Тим часом поверніть сковороду на вогонь і додайте в неї нарізані пластинками гриби.
стегенця в духовці - фото крок 4
4. Наріжте шалот і викладіть його до грибів, додайте естрагон, обсмажуйте кілька хвилин.
стегенця в духовці - фото крок 5
5. Влийте до овочів на сковороді бульйон і вино, посоліть і поперчіть за смаком.
стегенця в духовці - фото крок 6
6. Додайте вершки і перемішайте, тушкуйте все близько 1-2 хвилин і вимикайте вогонь.
стегенця в духовці - фото крок 7
7. Викладіть в блюдо соус, а поверх розподіліть курячі стегенця, прикрасьте свіжою петрушкою і подавайте до столу.

Схожі рецепти