Стегенця в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курка і гриби - це класичне і універсальне поєднання продуктів. Ви зможете зробити дуже просте і смачне блюдо для всієї родини. Розповім про рецепт страви, як приготувати стегенця в духовці.
Спершу варто підсмажити курячі стегна на сковороді, щоб вийшла гарна рум'яна кірочка і страва буде виглядати апетитно. Замість стегенець, можна використовувати стегенця або курячі гомілки. Якщо гриби у вас маленькі, залиште їх цілком, а великі варто нарізати пластинками.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Курячі стегна - 6 штук
- Сіль, мелений чорний перець - За смаком
- Гриби - 450 грам
- Шалот - 0, 5 штуки
- Естрагон сушений - 1 щіпка
- Курячий бульйон - 0, 5 склянки
- Сухе біле вино - 0, 5 склянки
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - За смаком
1. Вимийте м'ясо і витріть його серветками, посоліть і поперчіть з двох сторін. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть стегенця шкірою вниз і обсмажуйте протягом 8 хвилин.
2. Перекладіть стегна на деко і запікайте при температурі 170 градусів близько 20-30 хвилин.
3. Тим часом поверніть сковороду на вогонь і додайте в неї нарізані пластинками гриби.
4. Наріжте шалот і викладіть його до грибів, додайте естрагон, обсмажуйте кілька хвилин.
5. Влийте до овочів на сковороді бульйон і вино, посоліть і поперчіть за смаком.
6. Додайте вершки і перемішайте, тушкуйте все близько 1-2 хвилин і вимикайте вогонь.
7. Викладіть в блюдо соус, а поверх розподіліть курячі стегенця, прикрасьте свіжою петрушкою і подавайте до столу.