Качині стегенця з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати качині стегенця з апельсинами. Звичайно, це не класична качка по-пекінськи, але все ж щось східне в рецепті є. Дуже ситне і ароматне блюдо! раджу!
Цей цікавий і пряний рецепт приготування качиних стегенець з апельсинами мені особисто нагадує якесь східне блюдо. А ось моя мама бачить в цьому якийсь привіт з Франції, і завжди до даних інгредієнтів додає під час гасіння біле вино. Виходить зовсім інший смак, так що спробуйте і ви поекспериментувати!
- Качині ніжки - 4 штуки
- Морква - 2 штуки
- Luk-salotų - 4 штуки
- Зелена цибуля - 4 штуки(4 стебла)
- Апельсин - 1-2 штук
- Ізюм - 50 грам
- Варення - 3 Ст. Ложки (бажано кисле)
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 штука(1 головка)
1. Підготуємо інгредієнти - ніжки помиємо і обсушимо. Овочі добре помиємо і подрібнити.
2. Апельсин очищаємо від цедри. Цедру можна помістити в каструльку прямо цееліком. А ось м'якоть перетираємо в блендері з усіма рідкими інгредієнтами і сумішшю перців.
3. На дно сотейника викладивааем ніжки, трохи їх обсмажити з усіх боків. Далі всипаємо все подрібнені овочі, обсмажити все разом. Потім додамо рідкий апельсиновий соус з блендера, родзинки і трошки водички.
4. Тушкуємо все разом на маленькому вогні. Спеції - за смаком. Також періодично, якщо треба, додавайте воду - м'ясо повинно бути м'яким, але не пригорати. І ось подаємо і їмо!