Кабачковий хліб в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами чудовим рецептом хліба. Усе, хто його пробував, НЕ вгадували, з чого він зробити, варіантів була маса, а ось правильна відповідь - з кабачків! дивіться!
Скажу відверто: саме такий хліб я печу вдруге, і обидва рази були настільки вдалі, що доведеться збільшувати обсяги! З даної кількості продуктів вийде зовсім невелика буханочка, але маленькій родині її на день вистачить, хоча він такий смачний…. Що говорити, просто спробуйте! !!
- Кабачок - 150 грам (молодий)
- Борошно пшеничне - 275 грам
- Сухі дріжджі - 4 грами
- Цибуля - 1 штука
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 100 мілілітрів
Отже, підготуйте продукти. Цибулина знадобиться маленька (або половинка середньої). Кабачок обов'язково повинен бути молоденьким, щоб насіння не відчувалися. Якщо таких немає, то візьміть тільки щільну м'якоть, а шкірку і насіння видаліть, зважте рівно 150 г. Приступимо!
У теплій воді (приблизно 37-39 градусів, але не більше 40) розчиніть сіль, цукор і сухі дріжджі, покладіть столову ложку борошна, перемішайте. Залиште опару на 10-15 хвилин, щоб дріжджі "прокинулися" .
Цибулю очистіть і поріжте максимально тонко. Кабачок натріть на тертці і відіжміть від соку.
Введіть в опару кабачок, цибуля і кетчуп. Перемішайте масу.
Влийте рослинне масло. Вводите невеликими порціями борошно і замішують тісто.
Тісто не повинно бути тугим. Як тільки перестало липнути до рук і зібралося в кого, значить воно готове.
Змастіть деко олією або кулінарним жиром, покладіть кабачкової тісто (його теж можна змастити олією для красивої скоринки), зробіть ножем неглибокі надрізи. Залиште в теплі на 1 час.
Випікайте хліб при 180 градусах 35-40 хвилин (в залежності від вашої духовки). Остудіть на решітці. Смачного!