Рецепт Кабачковий хліб в домашніх умовах фото

Кабачковий хліб в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку , На святковий стіл
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні хочу поділитися з вами чудовим рецептом хліба. Усе, хто його пробував, НЕ вгадували, з чого він зробити, варіантів була маса, а ось правильна відповідь - з кабачків! дивіться!

Опис приготування:

Скажу відверто: саме такий хліб я печу вдруге, і обидва рази були настільки вдалі, що доведеться збільшувати обсяги! З даної кількості продуктів вийде зовсім невелика буханочка, але маленькій родині її на день вистачить, хоча він такий смачний…. Що говорити, просто спробуйте! !!

  • Кабачок - 150 грам (молодий)
  • Борошно пшеничне - 275 грам
  • Сухі дріжджі - 4 грами
  • Цибуля - 1 штука
  • Кетчуп - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Тепла вода - 100 мілілітрів
кабачковий хліб в домашніх умовах - фото крок 1
Отже, підготуйте продукти. Цибулина знадобиться маленька (або половинка середньої). Кабачок обов'язково повинен бути молоденьким, щоб насіння не відчувалися. Якщо таких немає, то візьміть тільки щільну м'якоть, а шкірку і насіння видаліть, зважте рівно 150 г. Приступимо!
кабачковий хліб в домашніх умовах - фото крок 2
У теплій воді (приблизно 37-39 градусів, але не більше 40) розчиніть сіль, цукор і сухі дріжджі, покладіть столову ложку борошна, перемішайте. Залиште опару на 10-15 хвилин, щоб дріжджі"прокинулися" .
кабачковий хліб в домашніх умовах - фото крок 3
Цибулю очистіть і поріжте максимально тонко. Кабачок натріть на тертці і відіжміть від соку.
кабачковий хліб в домашніх умовах - фото крок 4
Введіть в опару кабачок, цибуля і кетчуп. Перемішайте масу.
кабачковий хліб в домашніх умовах - фото крок 5
Влийте рослинне масло. Вводите невеликими порціями борошно і замішують тісто.
кабачковий хліб в домашніх умовах - фото крок 6
Тісто не повинно бути тугим. Як тільки перестало липнути до рук і зібралося в кого, значить воно готове.
кабачковий хліб в домашніх умовах - фото крок 7
Змастіть деко олією або кулінарним жиром, покладіть кабачкової тісто (його теж можна змастити олією для красивої скоринки), зробіть ножем неглибокі надрізи. Залиште в теплі на 1 час.
кабачковий хліб в домашніх умовах - фото крок 8
Випікайте хліб при 180 градусах 35-40 хвилин (в залежності від вашої духовки). Остудіть на решітці. Смачного!

Схожі рецепти