Кабачкова ікра в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Зовсім недавно я придбала мультиварку, і тепер майже всі страви готую в ній. Особливо добре йдуть заготовки. Наприклад, кабачкова ікра в мультиварці.
Отже, як приготувати кабачкову ікру в мультиварці в домашніх умовах? Ви переконаєтеся в тому, що це дуже легко!
1. Для початку підготуємо наші овочі. Візьміть моркву і цибулю, почистіть їх і наріжте кубиками.
2. Налийте в мультиварку рослинне масло і першої додайте моркву. Перешкодьте.
3. Потім цибулю. Теж перемішайте.
4. Залиште овочі на режимі "випічка" з 20 хвилин. Періодично заважайте.
5. Тепер займемося іншими овочами. Видаліть серединку і насіння у болгарського перцю. Наріжте його кубиками. Кабачок теж кубиками. Чилі дрібно наріжте.
6. Як тільки пройшло 20 хвилин і продзвенів сигнал мультиварки, відправляйте в неї інші овочі. Перемішайте все разом і знову ввімкніть режим "випічка" з 20 хвилин.
7. Після чергового сигналу додайте в ікру томатну пасту, сіль і цукор. Перешкодьте. Поставте мультиварку на режим "гасіння" з 60 хвилин. Нехай овочі гарненько погасять і дадуть сік.
8. Коли наша кабачкова ікра в мультиварці приготувалася, викладіть її в миску. Ви побачите, що шматочки овочів залишилися цілими, вони не зварилися до стану каші. Тому візьміть блендер і подрібніть їх.
9. Наша кабачкова ікра готова! Можна сказати, що це класичний рецепт кабачкової ікри, тому що так само можна приготувати її і на плиті. Якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру на зиму, просто розкладіть її в гарячому вигляді (прямо з печі) по банкам. Закатати їх. Укрийте ковдрою і нехай вони повільно остигають.
Смачного!
- Кабачки - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (цибулини середньої величини.)
- Морква - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Перець чилі - 0, 5 штуки (візьміть половину одного перчика. Але якщо ви не хочете робити ікру гострої, можете обійтися без нього.)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
1. Для початку підготуємо наші овочі. Візьміть моркву і цибулю, почистіть їх і наріжте кубиками.
2. Налийте в мультиварку рослинне масло і першої додайте моркву. Перешкодьте.
3. Потім цибулю. Теж перемішайте.
4. Залиште овочі на режимі "випічка" з 20 хвилин. Періодично заважайте.
5. Тепер займемося іншими овочами. Видаліть серединку і насіння у болгарського перцю. Наріжте його кубиками. Кабачок теж кубиками. Чилі дрібно наріжте.
6. Як тільки пройшло 20 хвилин і продзвенів сигнал мультиварки, відправляйте в неї інші овочі. Перемішайте все разом і знову ввімкніть режим "випічка" з 20 хвилин.
7. Після чергового сигналу додайте в ікру томатну пасту, сіль і цукор. Перешкодьте. Поставте мультиварку на режим "гасіння" з 60 хвилин. Нехай овочі гарненько погасять і дадуть сік.
8. Коли наша кабачкова ікра в мультиварці приготувалася, викладіть її в миску. Ви побачите, що шматочки овочів залишилися цілими, вони не зварилися до стану каші. Тому візьміть блендер і подрібніть їх.
9. Наша кабачкова ікра готова! Можна сказати, що це класичний рецепт кабачкової ікри, тому що так само можна приготувати її і на плиті. Якщо ви хочете заготовити кабачкову ікру на зиму, просто розкладіть її в гарячому вигляді (прямо з печі) по банкам. Закатати їх. Укрийте ковдрою і нехай вони повільно остигають.
Смачного!