Кабачкова ікра на зиму в мультиварці «Redmond»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Кабачкова ікра - улюблена закуска для багатьох з нас. Популярність цієї ікри не тільки в тому, що вона смачна і дешева, але і в тому, що корисна. Спробуйте приготувати ікру в мультиварці.
Опис приготування:
Кабачкова ікра стоїть в одному ряду з найбільш популярними заготовками на зиму - консервованими огірками та помідорами. Ця страва не дарма так популярно в народі. Воно смачне, корисне і обходиться досить дешево. І приготувати ікру не дуже й складно. А якщо у вас є мультиварка - вам треба скористатися саме цим рецептом, в якому я розповім, як приготувати кабачкову ікру на зиму в мультиварці"Редмонд" . Мультиварка позбавить вас від необхідності стояти біля плити і постійно контролювати процес варіння. За цим рецептом у вас повинно вийти 5 літрів смачної кабачкової ікри. Готуємо!
- Кабачки або цукіні - 7 кілограм(7 кг. Вже очищених)
- Помідори - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Масло рослинне - 1 Склянка(250 мл.)
- Соус томатний - 1 Склянка
- Сіль - 4 Ст. Ложки
Кабачки або цукіні моєму. Якщо шкірка у них тверда - очищаємо її. Потім нарізаємо кабачки на шматочки. Чи не дрібнити, ми будемо перекручувати їх через м'ясорубку.
Чистимо цибулю та моркву, підготуємо помідори.
Перекручуємо всі підготовлені овочі в м'ясорубці.
Додаємо в овочеву масу томатний соус, соняшникова олія і сіль. Перемішуємо.
А тепер викладаємо майбутню ікру в чашу мультиварки. Закриваємо кришку, ставимо режим"М'ясо" і час готування - 2, 5 годину.
Якщо готувати ікру в мультиварці, вона вийде пожиже, ніж ви будете готувати її на плиті або в духовці. Якщо вам хочеться, щоб соку в ікрі було поменше - для 30-40 хвилин до закінчення програми відкрийте кришку мультиварки, нехай рідина випаровується. Але не забувайте при цьому перемішувати ікру.
Готову гарячу ікру розкладаємо в стерилізовані банки і закочує.