Кабачки, запечені з грибами та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний, незвичайний і дуже простий рецепт кабачків, запечених з грибами і сиром, - для вас! Я роздобула круглі кабачки, але і в довгих "човниках" блюдо виходить не менш смачним.
Хочу розповісти, як приготувати кабачки, запечені з грибами та сиром в домашніх умовах. Немає нічого простіше, але при цьому блюдо виходить одночасно і смачним, і легким, і ситним. Так що рекомендую і вам приготувати!
- Кабачки - 4 штуки (якщо великі і довгі - вистачить двох)
- Печериці - 6-7 штук (якщо дрібні, то більше)
- Цибуля - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Петрушка - 0.5 пучка
- Сухарики - 60 грам (можна використовувати підсушені шматочки батона)
- Сир твердий - 100 грам
1. Якщо у вас такі ж кабачки, зрізаємо з них "шапочку" і вирізаємо м'якоть. Натираємо кожен кошик сіллю і спеціями. Можна капнути оливкової олії. Викладаємо у форму для запікання.
2. На оливковій олії обсмажити подрібнену цибулю та печериці. Якщо сухариків немає, обсмажити на цій же сковороді шматочки хліба. Потім висипаємо суміш в миску, додамо сюди ж м'якоть кабачків, подрібнений перець і петрушку, а також - трохи збиті яйця. Змішаємо. Спеції - за смаком.
3. Фаршируємо наші кошики цією сумішшю, а потім відправляємо запікатися на 30-40 хвилин при 180 градусах в духовці.
4. При подачі посипаємо дрібно натертим сиром. Смачного!