Рецепт Кабачки, запечені з грибами та сиром фото

Кабачки, запечені з грибами та сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Гриби , Кабачок , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Оригінальний, незвичайний і дуже простий рецепт кабачків, запечених з грибами і сиром, - для вас! Я роздобула круглі кабачки, але і в довгих"човниках" блюдо виходить не менш смачним.

Опис приготування:

Хочу розповісти, як приготувати кабачки, запечені з грибами та сиром в домашніх умовах. Немає нічого простіше, але при цьому блюдо виходить одночасно і смачним, і легким, і ситним. Так що рекомендую і вам приготувати!

  • Кабачки - 4 штуки (якщо великі і довгі - вистачить двох)
  • Печериці - 6-7 штук (якщо дрібні, то більше)
  • Цибуля - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Петрушка - 0.5 пучка
  • Сухарики - 60 грам (можна використовувати підсушені шматочки батона)
  • Сир твердий - 100 грам
кабачки, запечені з грибами та сиром - фото крок 1
1. Якщо у вас такі ж кабачки, зрізаємо з них"шапочку" і вирізаємо м'якоть. Натираємо кожен кошик сіллю і спеціями. Можна капнути оливкової олії. Викладаємо у форму для запікання.
кабачки, запечені з грибами та сиром - фото крок 2
2. На оливковій олії обсмажити подрібнену цибулю та печериці. Якщо сухариків немає, обсмажити на цій же сковороді шматочки хліба. Потім висипаємо суміш в миску, додамо сюди ж м'якоть кабачків, подрібнений перець і петрушку, а також - трохи збиті яйця. Змішаємо. Спеції - за смаком.
кабачки, запечені з грибами та сиром - фото крок 3
3. Фаршируємо наші кошики цією сумішшю, а потім відправляємо запікатися на 30-40 хвилин при 180 градусах в духовці.
кабачки, запечені з грибами та сиром - фото крок 4
4. При подачі посипаємо дрібно натертим сиром. Смачного!

Схожі рецепти