Їжачки як в дитячому садку
(покроковий рецепт з фото)
Ситні, смачні, апетитні тюфтельки або як в народі їх називають - "ежики"! Приготуємо їх в ніжному соусі - все як в дитячому садку. Подавайте з картопляним пюре або макаронами. Згадаймо дитинство!
Якщо ви готуєте фарш самі, то відразу разом з м'ясом перекрутити і цибулю. Рис для їжачків зваріть заздалегідь до напівготовності або як я, промийте і залийте окропом на 20-25 хвилин. Готуємо? Зараз розповім докладно, як приготувати їжачки як в дитячому садку.
- Фарш - 500 грам (свинячий або свинячо-яловичий)
- Рис круглий - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки(1 в podlivku, 2 для обваливания ежиков)
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У фарш додайте цибулю, пробитий блендером, яйце і напівготовий рис. Ретельно перемішайте і посоліть за смаком.
Вологими руками сформуйте кульки, обваляйте в борошні. Фаршу для одного їжачка я беру одну столову ложку.
Обсмажте їжачків в рослинному маслі з двох сторін.
У склянці води розмішайте томатну пасту, сіль за смаком, влийте в сковороду і тушкуйте їжачків 7-10 хвилин.
Потім сметану з борошном розведіть ще в 0, 5 склянки води і влийте після закінчення часу. Гасіть ще 3-4 хвилини. Якщо соус дуже густий, додайте ще трохи води. При бажанні додайте перець-горошок і лавровий лист.
Смачного!