Манні биточки як в дитячому садку
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную звичайну манну кашу перетворити в незвичайний десерт або сніданок і приготувати манні биточки як в дитячому садку.
Згадуючи дитсадкові харчування, хочеться згадати, що подавали такі биточки з киселем. Але можна подати їх зі згущеним молоком, з варенням, з фруктовим соусом, а так само зі свіжими або замороженими ягодами. Іноді в манку додають родзинки або будь-які інші сухофрукти, так що якщо манні биточки припадуть вам до смаку, їх дуже легко буде урізноманітнити.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Крупа манна - 0, 5 склянки (склянка - 250 мл.)
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Налийте в каструльку молоко. Додайте сіль, цукор за смаком і помішуючи доведіть до кипіння.
Як тільки почне з'являтися пінка на поверхні, перемішуємо молоко ложкою і не перестаючи заважати, всипаємо тонкою цівкою манну крупу.
Вогонь зменшуємо до мінімального і продовжуючи заважати, варимо манку поки каша не почне густіти. На цьому етапі дуже зручно використовувати не ложку, а звичайний ручний віночок, який допоможе уникнути грудочок. Готова каша повинна вийде досить крутий, щоб при перемішуванні вона легко відходила від стінок каструльки. Готову кашу остудіть до теплого стану.
Остигнула кашу перекладіть в миску і додайте яйце.
Енергійно перемішайте до однорідного стану. Якщо маса береться грудками, то скористайтеся міксером.
Мокрими руками сформуйте з манки биточки і обваляйте їх у борошні.
Обсмажте на олії на сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Манні биточки як в дитячому садку готові. Подавати можна в гарячому, теплом або охолодженому вигляді. Смачного!