Биточки манні
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний десерт до чаю - биточки манні. За зовнішнім виглядом вони дуже нагадують сирники, тільки готуються на основі манки, молока і яєць. Смажаться биточки кілька хвилин до рум'яної скоринки.
Щоб биточки манні вийшли смачними, зробіть все так, як я описую далі в рецепті. Це не сирники і не оладки, це відмінна альтернатива вищепереліченим страв. Це простий і бюджетний десерт до чаю. Так що дивіться, як приготувати биточки манні, і пригощайте свою сім'ю.
- Каша манна готова - 130 грам
- Цукор - За смаком
- Молоко - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Рослинна олія - 40 грам (для смаження)
- Панірувальні сухарі - 50 грам
1. Перед тим, як ви почнете варити манку, обсмажте її трохи на сковороді. Це додасть крихкість крупі і неповторний аромат.
2. Тепер нам потрібно на воді зварити густу манку. Сіль і цукор додайте за смаком.
3. Коли каша буде готова, додайте в неї молоко і перемішайте міксером. За консистенцією каша повинна бути густий.
4. Додаємо яйце, потім ще раз ретельно перемішуємо і даємо трохи постояти (хвилин 20). За цей час каша ще загусне.
5. Тепер наше завдання скачати кульки, обваляти їх в сухарях, трохи приплюснути і надати округлу форму, після чого відправити на сковороду смажитися.
6. Смажимо до рум'яного кольору з обох сторін.
7. Готові битки манні можна подавати в гарячому і холодному вигляді разом зі сметаною, джемом або будь-яким доповненням на ваш смак.