Манні биточки
(покроковий рецепт з фото)
Смак цієї страви знайомий багатьом з нас з дитинства. Від такої страви не відмовляться ні діти, ні дорослі. Приготувати його не складе труднощів нікому.
Цей простий рецепт манних биточків родом з дитинства. Рідко кому з нас не доводилося насолоджуватися таким смачним блюдом. А до нього подавалося і варення, і згущене молоко, і вершки. І ті прівереди, які відверталися від манної каші, із задоволенням лопали смачні рум'яні биточки. Якщо ви забули про цю страву, саме час згадати про нього і приготувати для ваших діток на вечерю. Рецепт манних биточків з фото допоможе вам і все у вас вийде і вечерю буде смачним.
- Манна крупа - 6 Ст. Ложок
- Молоко - 0, 5 L
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Борошно або сухарі - 3-4 Ст. Ложок (для панірування)
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Масло для смаження - 100 мілілітрів
Варимо манну кашу. Для цього закип'ятити молоко, тонкою цівкою і добре помішуючи всипаємо манну крупу. Солимо, додаємо цукор і ванільний цукор. Варимо хвилин 5 після закипання. Відставляємо кашу остигати.
У холодну манну кашу вбиваємо яйце і добре перемішуємо.
Мокрими руками набираємо таку порцію маси, щоб вийшов один биток. Паніруємо в борошні або сухарях і надаємо майбутньому биточки гарну рівну форму.
У сковорідці з нагрітим маслом смажимо битки з обох сторін до красивої рум'яної скоринки.