Манні млинці на воді
(покроковий рецепт з фото)
Ці пісні дріжджові млинці мають незвичайну структуру завдяки присутності в складі тесту манної крупи. Готуються вони легко, при цьому неймовірно смачні. Побалуйте себе свіжоспечений млинцями!
Такі млинці можна подавати з несолодким соусами і начинками, також можна приготувати з них закусочний торт. В цьому випадку необхідно зменшити кількість доданого в тісто цукру до 1 чайної ложки.
- Манна крупа - 100 грам
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Вода - 350 мілілітрів (тепла)
- Цукровий пісок - 20 грам
- Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідний набір продуктів. При бажанні можна замінити воду молоком.
Цукровий пісок і дріжджі всипте в теплу воду, добре розмішайте і залишіть на 2-3 хвилини, щоб дріжджі розчинилися.
З'єднайте в глибокій мисці залишилися сухі компоненти: манну крупу, борошно, сіль і розпушувач.
Влийте воду з розчиненими в ній дріжджами в суху суміш, перемішайте до однорідності. Для позбавлення від грудочок зручно користуватися віночком.
В результаті виходить досить рідка маса, яку необхідно помістити в тепле місце на 30-40 хвилин для активації дріжджів і набухання манної крупи.
Після вказаного часу тісто стане густішим і злегка підніметься.
Перед початком випікання млинців злегка розмішайте тісто знизу вгору, досить буде 2-3 рухів ложкою, інакше маса осяде. У тесті при цьому стануть помітні бульбашки.
Випікайте млинці на сухій розігрітій сковороді, наливаючи тісто невеликими порціями (по 3-4 ст.Л.). Вогонь при цьому повинен бути слабким, щоб манні млинці добре пропеклися.
Випікайте млинці протягом 3-4 хвилин, а потім переверніть на іншу сторону і печіть ще 2-3 хвилини. Якщо вони будуть погано відставати від сковороди, то злегка змастіть її соняшниковою олією.
Подавайте свіжоспечені манні млинці з медом або улюбленим варенням.