Котлети як в дитячому садку
(покроковий рецепт з фото)
Багатьом, хто відвідував дитячий сад, заповнився смак котлет. Їх подавали з вермішеллю, картопляним пюре або гречаною кашею. Давайте згадаємо смак дитинства і приготуємо такі котлети.
Котлети, як в дитячому саду обсмажувати заборонено. Велика кількість порцій можна готувати в маслі, яке піддається тривалій термічній обробці. Тому котлети запікають. А щоб вони були ніжними і соковитими, додають соус з бульйону, цибулю і моркву. Точніше сказати, дитсадкові котлети тушкують у духовці. Дуже смачно, корисно і ситно.
- Куряче філе - 600 грам
- Кнопка - 70 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 50 грам
- Соняшникова олія - 20 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Бульйон курячий - 250 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти для приготування котлет, як в дитячому садку.
Куряче філе і одну цибулину помийте. Пропустіть через м'ясорубку.
Батон замочіть в холодному молоці, відіжміть і теж пропустіть через м'ясорубку.
Фарш посоліть за смаком і ретельно перемішайте.
Одну невелику цибулину і моркву очистіть, помийте. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці. Викладіть в сковороду.
Налийте соняшникову олію і злегка припустіть овочі на невеликому вогні протягом 10 хвилин. Після влийте воду або бульйон. Додати сіль за смаком.
З приготованого фаршу сформуйте котлети, які обваляйте в панірувальних сухарях. Форму для випікання змастіть маслом і викладіть в неї котлети. Поставте в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 15 хвилин.
Потім котлети полийте бульйоном з морквою і цибулею і поверніть в духовку.
При цій же температурі запікайте котлети ще 30 хвилин.
Котлети, як в дитячому садку готові. Подавайте на обід або вечерю.