Іврит п'ятипалий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.
П’ять пальців - дуже популярна страва казахської національної кухні. Цей рецепт трішечки видозмінений, саме тому бешбармак жартома названий єврейським. Блюдо дуже вартісне, спробуйте!
Опис приготування:
Це простий рецепт приготування єврейського бешбармака. Найкраще використовувати жирне м'ясо, також не зайвим буде його посолити (за добу до приготування). Якщо м'ясо солоне - бульйон солити не потрібно! Ковбасу я брав з конини, в народі - Каді. Насправді блюдо готується досить просто, можете самі перевірити! хай щастить!
- Баранина - 4 кілограма (краще на кістки)
- Ковбаса з конини - 1, 5 кілограма
- Борошно - 700 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Перець болгарський - 3 штуки
- Зелень - За смаком (петрушка і кріп)
- Спеції - За смаком
- Вода - 400 мілілітрів
- Картопля - 5 штук
М'ясо і ковбасу викладіть в каструлю, залийте водою і посоліть. provara 2 годину, знімаючи піну. Тим часом, приготуємо тісто. 1 ст.Л солі розчиніть в 400 мл окропу. Борошно просіваємо в миску, вбиваємо 2 яйця, поступово додаючи солону воду, замішуємо круте тісто. Накрийте тісто плівкою і дайте йому відпочити 30 хвилин.
Пам'ятайте тісто, присипте його борошном і розкачайте в пласт товщиною 2 мм. Намотайте пласт на скалку, прямо по ній зробіть довгі надрізи ножем, щоб вийшла локшина. Як варіант, використовуйте лапшерезку.
Грошові поразки. Наріжте цибулю півкільцями, перець - соломкою, зелень - подрібніть. Попередньо відваріть в бульйоні картопля, потім відваріть все нарізані овочі, додавши приправу або спеції за смаком. Варити 3-4 хвилини.
В кінці додайте локшину і варіть до її готовності. При подачі на стіл, спершу на тарілку кладуть локшину, потім нарізане м'ясо, ковбасу. Зверху овочі і картопля. Смачного!