Рецепт Іриски в домашніх умовах фото

Іриски в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Десерти , Цукерки , Іриски
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Назад в СРСР! Зараз ми разом з вами згадаємо, як приготувати іриски в домашніх умовах. Ті самі, які все жували в дитинстві, і які так сильно застрявали в зубах.

Опис приготування:

По-справжньому ностальгічний десерт. Вийде ідеальна цукерка-тягучка, яка сподобається і дорослим, і дітям. Магазинні вироби зовсім на зрівняються з домашніми, які ви зваріть самостійно. Продукти знадобляться прості і доступні. Консистенція буде густий, хоча ви її можете легко відрегулювати кількістю молока.

  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Мед - 30 грам
  • Ванілін - 1 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
іриски в домашніх умовах - фото крок 1
Влийте молоко в каструлю, додайте в неї цукор, мед, масло і ванілін. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи.
іриски в домашніх умовах - фото крок 2
Після закипання зменшіть вогонь і продовжуйте варити. Суміш буде готуватися протягом 15-20 хвилин, поки колір не стане красивого темного кольору.
іриски в домашніх умовах - фото крок 3
Суміш розлийте по силіконовим формочках, які попередньо трохи змастіть вершковим маслом. Приберіть вироби в холодильник.
іриски в домашніх умовах - фото крок 4
Через півгодини цукерки можна пробувати! Приємною вам дегустації!

Схожі рецепти