Іриски в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Назад в СРСР! Зараз ми разом з вами згадаємо, як приготувати іриски в домашніх умовах. Ті самі, які все жували в дитинстві, і які так сильно застрявали в зубах.
По-справжньому ностальгічний десерт. Вийде ідеальна цукерка-тягучка, яка сподобається і дорослим, і дітям. Магазинні вироби зовсім на зрівняються з домашніми, які ви зваріть самостійно. Продукти знадобляться прості і доступні. Консистенція буде густий, хоча ви її можете легко відрегулювати кількістю молока.
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Мед - 30 грам
- Ванілін - 1 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
Влийте молоко в каструлю, додайте в неї цукор, мед, масло і ванілін. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи.
Після закипання зменшіть вогонь і продовжуйте варити. Суміш буде готуватися протягом 15-20 хвилин, поки колір не стане красивого темного кольору.
Суміш розлийте по силіконовим формочках, які попередньо трохи змастіть вершковим маслом. Приберіть вироби в холодильник.
Через півгодини цукерки можна пробувати! Приємною вам дегустації!