Рецепт Індичка з рисом в духовці фото

Індичка з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах, Крупи, Мал
Рецепти для схуднення
На вечерю, На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Приготована за цим рецептом індичка відмінно підійде для святкового столу: виглядає вона ефектно, але, Крім цього, поєднує в собі відразу два дуже смачних страви (м'ясне і гарнір). Пробуйте!

Дивіться, як приготувати індичку з рисом в духовці:

1) Підготуйте індичку: обпалити при необхідності, промийте холодною водою, трохи підсушіть паперовими рушниками і натріть меленим імбиром (як всередині, так і зовні). Залиште на 8 годин.

2) Стакан рису зваріть в злегка підсоленій воді до стану напівготовності, після чого промийте його холодною водою і відкиньте на друшляк.

Мал перемішайте з вершковим маслом і яйцями, а потім з родзинками, який потрібно попередньо промити в гарячій воді.

3) Підготовленої рисової сумішшю начините індичку і зашейте або закрийте за допомогою зубочисток отвори.

4) Фаршировану індичку покладіть в глибоку каструлю і, за бажанням обкласти нарізаними овочами, після чого влийте в посуд з тушкою трохи гарячої води (не більше 1, 5 склянки) і рослинне масло.

Тепер, щільно закривши каструлю фольгою і кришкою, поставте її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і тушкуйте протягом години.

В кінці відведеного часу відкрийте кришку і зніміть фольгу, щоб тушка підрум'янилася.


  • Індичка ціла - 3 кілограма
  • Мал - 1 Склянка
  • Ізюм - 0, 5 склянки (без кісточок)
  • Яйце - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Мелений імбир - 1-2 чайних ложок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Петрушка - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Чорний перець - 6 штук (горошок)
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Свіжа зелень - За смаком (для прикраси)
Дивіться, як приготувати індичку з рисом в духовці:

1) Підготуйте індичку: обпалити при необхідності, промийте холодною водою, трохи підсушіть паперовими рушниками і натріть меленим імбиром (як всередині, так і зовні). Залиште на 8 годин.

2) Стакан рису зваріть в злегка підсоленій воді до стану напівготовності, після чого промийте його холодною водою і відкиньте на друшляк.

Мал перемішайте з вершковим маслом і яйцями, а потім з родзинками, який потрібно попередньо промити в гарячій воді.

3) Підготовленої рисової сумішшю начините індичку і зашейте або закрийте за допомогою зубочисток отвори.

4) Фаршировану індичку покладіть в глибоку каструлю і, за бажанням обкласти нарізаними овочами, після чого влийте в посуд з тушкою трохи гарячої води (не більше 1, 5 склянки) і рослинне масло.

Тепер, щільно закривши каструлю фольгою і кришкою, поставте її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і тушкуйте протягом години.

В кінці відведеного часу відкрийте кришку і зніміть фольгу, щоб тушка підрум'янилася.

Схожі рецепти