Рецепт Індичка з рисом в духовці фото

Індичка з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка , Птах , Крупи , Мал
Рецепти для схуднення
На вечерю , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Гарячі страви , Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Приготована за цим рецептом індичка відмінно підійде для святкового столу: виглядає вона ефектно, але, Крім цього, поєднує в собі відразу два дуже смачних страви (м'ясне і гарнір). Пробуйте!

Опис приготування:

Дивіться, як приготувати індичку з рисом в духовці:

1) Підготуйте індичку: обпалити при необхідності, промийте холодною водою, трохи підсушіть паперовими рушниками і натріть меленим імбиром (як всередині, так і зовні). Залиште на 8 годин.

2) Стакан рису зваріть в злегка підсоленій воді до стану напівготовності, після чого промийте його холодною водою і відкиньте на друшляк.

Мал перемішайте з вершковим маслом і яйцями, а потім з родзинками, який потрібно попередньо промити в гарячій воді.

3) Підготовленої рисової сумішшю начините індичку і зашейте або закрийте за допомогою зубочисток отвори.

4) Фаршировану індичку покладіть в глибоку каструлю і, за бажанням обкласти нарізаними овочами, після чого влийте в посуд з тушкою трохи гарячої води (не більше 1, 5 склянки) і рослинне масло.

Тепер, щільно закривши каструлю фольгою і кришкою, поставте її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і тушкуйте протягом години.

В кінці відведеного часу відкрийте кришку і зніміть фольгу, щоб тушка підрум'янилася.


  • Індичка ціла - 3 кілограма
  • Мал - 1 Склянка
  • Ізюм - 0, 5 склянки (без кісточок)
  • Яйце - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Мелений імбир - 1-2 чайних ложок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Петрушка - 1 штука
  • Селера - 1 штука
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Чорний перець - 6 штук (горошок)
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Свіжа зелень - За смаком (для прикраси)
Дивіться, як приготувати індичку з рисом в духовці:

1) Підготуйте індичку: обпалити при необхідності, промийте холодною водою, трохи підсушіть паперовими рушниками і натріть меленим імбиром (як всередині, так і зовні). Залиште на 8 годин.

2) Стакан рису зваріть в злегка підсоленій воді до стану напівготовності, після чого промийте його холодною водою і відкиньте на друшляк.

Мал перемішайте з вершковим маслом і яйцями, а потім з родзинками, який потрібно попередньо промити в гарячій воді.

3) Підготовленої рисової сумішшю начините індичку і зашейте або закрийте за допомогою зубочисток отвори.

4) Фаршировану індичку покладіть в глибоку каструлю і, за бажанням обкласти нарізаними овочами, після чого влийте в посуд з тушкою трохи гарячої води (не більше 1, 5 склянки) і рослинне масло.

Тепер, щільно закривши каструлю фольгою і кришкою, поставте її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і тушкуйте протягом години.

В кінці відведеного часу відкрийте кришку і зніміть фольгу, щоб тушка підрум'янилася.

Схожі рецепти