Індичка з рисом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготована за цим рецептом індичка відмінно підійде для святкового столу: виглядає вона ефектно, але, Крім цього, поєднує в собі відразу два дуже смачних страви (м'ясне і гарнір). Пробуйте!
Дивіться, як приготувати індичку з рисом в духовці:
1) Підготуйте індичку: обпалити при необхідності, промийте холодною водою, трохи підсушіть паперовими рушниками і натріть меленим імбиром (як всередині, так і зовні). Залиште на 8 годин.
2) Стакан рису зваріть в злегка підсоленій воді до стану напівготовності, після чого промийте його холодною водою і відкиньте на друшляк.
Мал перемішайте з вершковим маслом і яйцями, а потім з родзинками, який потрібно попередньо промити в гарячій воді.
3) Підготовленої рисової сумішшю начините індичку і зашейте або закрийте за допомогою зубочисток отвори.
4) Фаршировану індичку покладіть в глибоку каструлю і, за бажанням обкласти нарізаними овочами, після чого влийте в посуд з тушкою трохи гарячої води (не більше 1, 5 склянки) і рослинне масло.
Тепер, щільно закривши каструлю фольгою і кришкою, поставте її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і тушкуйте протягом години.
В кінці відведеного часу відкрийте кришку і зніміть фольгу, щоб тушка підрум'янилася.
- Індичка ціла - 3 кілограма
- Мал - 1 Склянка
- Ізюм - 0, 5 склянки (без кісточок)
- Яйце - 1-2 штук
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Мелений імбир - 1-2 чайних ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Петрушка - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Чорний перець - 6 штук (горошок)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Свіжа зелень - За смаком (для прикраси)
1) Підготуйте індичку: обпалити при необхідності, промийте холодною водою, трохи підсушіть паперовими рушниками і натріть меленим імбиром (як всередині, так і зовні). Залиште на 8 годин.
2) Стакан рису зваріть в злегка підсоленій воді до стану напівготовності, після чого промийте його холодною водою і відкиньте на друшляк.
Мал перемішайте з вершковим маслом і яйцями, а потім з родзинками, який потрібно попередньо промити в гарячій воді.
3) Підготовленої рисової сумішшю начините індичку і зашейте або закрийте за допомогою зубочисток отвори.
4) Фаршировану індичку покладіть в глибоку каструлю і, за бажанням обкласти нарізаними овочами, після чого влийте в посуд з тушкою трохи гарячої води (не більше 1, 5 склянки) і рослинне масло.
Тепер, щільно закривши каструлю фольгою і кришкою, поставте її в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і тушкуйте протягом години.
В кінці відведеного часу відкрийте кришку і зніміть фольгу, щоб тушка підрум'янилася.