Індичка з моченими яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Соковита, ароматна індичка з апетитною скоринкою і дивовижною начинкою не залишить вас байдужими до цієї страви. А поєднання м'яса індички і мочених яблук здивує незвичайним смаком всіх ваших гостей.
Яблука - відмінна начинка для фаршировані будь-якого птаха, будь то індичка, качка або гусак. І ви, що фарширувати птицю можна не тільки свіжими яблуками, але і моченими? Вони надають м'ясу незвичайний терпкий, трохи кислуватий смак і запечені мочені яблука ідеально поєднуються з м'ясом. Сьогодні я хочу вас познайомити з рецептом приготування індички з моченими яблуками. Кислинка моченого яблука додасть м'ясу індички цікавий смак - дуже раджу спробувати саме так запекти птицю. Отже, в наведеному нижче рецепті я розповідаю, як приготувати індичку з моченими яблуками.
- Індичка - 5-6 кілограм
- Яблука мочені - 7-8 штук
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка (рослинне)
- Сік журавлини - 400 мілілітрів (можна замінити яблучним або апельсиновим)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- Паприка - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Koriandr - 1 щіпка (за смаком)
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Базилік - 1 щіпка (за смаком)
- Орегано - 1 щіпка (за смаком)
- Каррі - 1 Чайна ложка (за смаком)
Куплену індичку помиємо під проточною водою і натерти сухим маринадом - змішаємо сіль, паприка, перець чорний мелений, трошки кайенского перцю, базилік, каррі, орегано, koriandr.
Ми залишаємо птицю маринуватися на ніч, але якщо дозволяє час, то залиште її на дві доби в холодному місці.
Якщо мочені яблука великі, то поріжте їх навпіл і очистіть від серцевини. Але намагайтеся вибрати маленькі яблучка, тоді вони і індичка будуть потім смачніше.
Деко змазати рослинним або оливковою олією і покладемо на нього замариновану індичку. Фаршируємо її моченими яблуками і відправляємо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Через півгодини заглядаємо в духовку і добре поливаємо журавлинним соком індичку. Відправляємо назад в духовку на 40 хвилин.
Через 40 хвилин зменшуємо градуси до 170. Поливаємо жиром, виділився з індички. Накриваємо фольгою і знову в духовку на годину. Таку процедуру повторюємо кожну годину протягом ще 3 годин. Загальний час готування індички такої ваги десь 4-4, 5 годину.
Для 20 хвилин до закінчення готування можна зняти фольгу, щоб з'явилася зажарена скоринка.
Після закінчення 4 годин індичка з моченими яблуками готова.