Індичка в сметані в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Це прекрасне м'ясне блюдо для всієї родини. Індичка - це дієтичне м'ясо, яке рекомендовано до вживання дітям і людям, які стежать за своєю вагою. Сметана робить м'ясо ніжним і м'яким.
Хочете знати, як приготувати індичку в сметані в духовці? Це дуже просто, якщо слідувати порадам з цього рецепта. Ситне і смачне страви стане прекрасним вечерею для всієї родини і не зажадає від вас багато зусиль під час готування.
- Гомілку індички - 2 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений, сіль - За смаком
Насамперед вимийте гомілки індички, обсушити їх. Потім змішайте сметану і гірчицю, натріть нею м'ясо, зробивши в ньому попередньо кілька проколів ножем.
Покладіть гомілки в жароміцний посуд. Полийте соєвим соусом. Зверху посипте м'ясо меленим перцем або будь-якими іншими спеціями на ваш вибір. Посоліть індичку. Не забувайте про те, що соєвий соус солоний, тому важливо не переборщити з сіллю.
Помийте, очистіть від шкірки і наріжте великими брусочками картопля. Викладіть його до м'яса і полийте олією, приправити сіллю. Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте птицю з картоплею під закритою кришкою півтори години.
Перед тим, як дістати блюдо з духовки, відкрийте кришку і залиште запікатися гомілки ще на десять хвилин. Таким чином м'ясо придбає смачну хрустку скоринку.