Рецепт Imeruli фото

Imeruli
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Бринза
Рецепти для схуднення
На полуденок
Випічка , Страви з начинкою
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Класичний рецепт імерулі - для вас! Це один з підвидів класичного грузинського хачапурі, родом з регіону Імеретії, звідки, власне, і пішла назва. Спробуйте: проста і смачна випічка!

Опис приготування:

Хочу розповісти, як приготувати імерулі! Цей вид хачапурі мене навчила готувати подруга - їй родичі з тих країв стабільно надсилають справжній імертінскій сир, і в ньому запорука успіху цієї страви. Сир дуже солоний, зі специфічним присмаком, тому в справжній імерулі не додають спеції. Але якщо у вас сир недостатньо солоний, рекомендую додавати спеції в тісто. Хай щастить!

  • Борошно - 200 грам
  • Яйця - 3 штуки(2 шт. - в тісто, 1 шт. - в начинку)
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Сир імертінскій - 600 грам (можна замінити бринзою)
  • Молоко - 200 мілілітрів (для тест. Можна і більше, і менше, поки не досягнете потрібної густоти)
  • Спеції - За смаком
Imeruli - фото крок 1
1. Яйця збиваємо зі спеціями до однорідності. Потроху насипаємо борошно і вливаємо молоко (невеликими порціями). Тісто має вийде щільним, але еластичним, тому з молоком не переборщіть. Надішліть поки тісто в холодильник. Далі трьом сир на тертці, додаємо ще одне яйце і 20 грамів вершкового масла. Перемішаємо.
Imeruli - фото крок 2
2. Тісто дістаємо, розгортаємо в більшу щільну корж. По центру викладаємо начинку.
Imeruli - фото крок 3
3. Тепер скріплюємо краю так, як ніби ліпимо великий пельмень або вареник.
Imeruli - фото крок 4
4. Далі качалкою акуратно, але впевнено, проходимо по"варенику" , перетворюючи його в плоску корж. Не перестарайтеся, щоб начинка не вилізла.
Imeruli - фото крок 5
5. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії або на сухій розжареній чавунній сковороді. Готово!

Схожі рецепти