Іменинний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Іменинний пиріг не обов'язково повинен бути складним в приготуванні. Ви можете зробити його на основі пісочного тіста, доповнивши ароматної і соковитою начинкою з яблук. Це дуже смачно, спробуйте!
Як іменинного пирога відмінно підійде яблучний. Обов'язково прикрасьте його зверху. Дуже красиво виглядають смужки тесту, які складені у вигляді плетінки. Такий пиріг сподобається будь-якому імениннику. Щоб дізнатися, як приготувати іменинний пиріг, прочитайте цей рецепт.
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2, 5-3 склянки
- Яблука - 1 кілограм (начинка)
- Добавки в начинку - За смаком (лимонний сік, цукор, мелена кориця, гвоздика, мускатний горіх)

Вершкове масло дістаньте з холодильника. Дайте йому постояти, щоб воно розм'якшилося. Потім просійте в миску, змішайте з сіллю, розпушувачем, цукром, розітріть все в крихту з вершковим маслом. Після вбийте сире яйце.

Замісити гладке пісочне тісто. Оберніть його в харчову плівку і поставте в холодильник на годину. Розділити тісто на дві частини.

Яблука вимийте і очистіть. Натріть їх на крупній тертці, збризніть лимонним соком, щоб яблука не потемніли, додайте цукор, спеції і перемішайте.

Розкачайте одну частину тіста і викладіть її в форму для запікання. Потім наколи її виделкою в декількох місцях, викладіть у форму начинку.

Розкачайте другу частину тесту, наріжте її на смужки і викладіть їх хрест навхрест поверх начинки. Змастіть тісто яєчним жовтком і посипте цукром.

Духовку розігрійте до двохсот градусів, поставте в неї пиріг. Запікайте його, поки зверху не з'явиться рум'яна кірочка. На це піде близько двадцяти хвилин.