Торт іменинний
(покроковий рецепт з фото)
Наближається свято і ви не знаєте, чим порадувати близьких? Тоді пропоную вам відмінний варіант - рецепт приготування торта іменинного. Найпростіший, але дуже смачний тортик.
Неймовірно апетитний шоколадно-горіховий торт іменинний в домашніх умовах може стати відмінним завершенням святкового вечора. Прикрасити торт можна на будь-який смак, в залежності від уподобань іменинника.
- Шоколад - 200 грам
- Кава - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 150 грам(100 для тіста, 50 для глазурі)
- Цукор - 100-150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Горіхи - 50-100 грам
- Борошно - 70-100 грам
- Вершковий сир - 300 грам
- Згущене молоко - 200 грам

1. Рецепт приготування торта іменинного досить простий і не вимагає особливих зусиль. Для початку необхідно розтопити близько 150 грам шоколаду на водяній бані. Додати чашку кави (якщо торт для дитини можна замінити какао) і ретельно перемішати.

2 Розм'якшене вершкове масло збити з цукром. Акуратно відокремити білки від жовтків. Білки збити з дрібкою солі і невеликою кількістю цукру до пружних піків.

3. Окремо збити жовтки і акуратно з'єднати їх з білками і маслом.

4. Поступово ввести розтоплений шоколад і ретельно перемішати. Частина горіхів (в даному варіанті мигдаль, але можна використовувати і інші) подрібнити в пудру. Всипати в тісто.

5. Просіяне борошно ввести в тісто і ретельно перемішати, щоб маса вийшла м'яка і без грудочок.

6. Тісто викласти в форму для запікання, змащену маслом або застелену папером для випічки. Відправити в розігріту духовку на 25-30 хвилин.

7. Готовий корж остудити на решітці.

8. Вершковий сир з'єднати зі згущеним молоком і збити міксером. Додати трохи соку лимона і ретельно перемішати.

9. Торт іменинний в домашніх умовах можна покрити шоколадною глазур'ю. Для її приготування необхідно розтопити шоколад з вершковим маслом на водяній бані. При бажанні можна додати трохи кави або лікеру.

10. Остиглий корж розрізати уздовж на 2 частини. Один корж ретельно змастити кремом і накрити другим. Зверху торт залити глазур'ю і відправити в холодильник на 2-4 годину. Перед подачею на стіл прикрасити горіхами, свіжими ягодами або фігурками з мастики.